Miros de „bătrânețe” în casa ta? Trucurile geniale care te scapă de el fără efort

Miros de „bătrânețe” în casa ta? Trucurile geniale care te scapă de el fără efort
Cum să ai o casă frumos mirositoare? Scapă de mirosul de ,bătrânețe'

Cum să ai o casă în care să miroasă mereu proaspăt? Este greu să faci asta pentru că miresmele de afară sau de la țevile din baie îți pun bețe în roate. În unele locuințe se simte chiar un miros de ,bătrânețe’ sau naftalină în multe din încăperi. Ce trucuri rapide și ușoare te ajută în această direcție? Nu trebuie să mai depui un efort uriaș înainte ca invitații tăi să ajungă. Nu te va mai prinde nimeni pe picior grăbit dacă vei respecta pașii de mai jos.

Trucuri pentru casă: cum să scapi de mirosul de ,bătrânețe’ din locuință?

Mulți oameni care abia s-au mutat într-un apartament închiriat constată că în locuință există un miros închis și a ,bătrânețe’. Acest lucru se petrece când apartamentul nu mai este îngrijit corespunzător sau chiar în acel spațiu au stat oameni în vârstă care nu aeriseau suficient și se foloseau mult de naftalină.

Aceasta este o mireasmă destul de specifică și neplăcută pe care nimeni nu o dorește. Problema este că și după ce faci curățenie se poate ca ea să persiste.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îndepărtezi orice gunoi care împiedică circulația liberă a aerului. Materialele textile trebuie spălate și uscate la soare.

Covoarele trebuie și ele curățate în mod profesionist, iar podeaua dezinfectată. Obiectele, mobilierul, ferestrele și ușile nu trebuie tratate cu indiferență.

Pentru ele este folositoare o soluție de mangan sau oțet pentru a distruge formarea mucegaiului sau a unor ciuperci care s-ar fi putut forma în lucrurile vechi. Amestecă două pahare de apă, o linguriță de oțet și acid citric și puțin lichid de vase.

Combină-le bine și aplică pe murdărie, iar după câteva minute curăță zona cu o perie. Ciupercile sunt adesea cauza mirosurilor neplăcute din încăpere.

Ce trebuie să faci?

Este recomandat să pregătești produse care să mențină un parfum plăcut în timp precum cafea sau coajă de lămâie. De asemenea, de mare ajutor este aerisirea constantă, mai cu seamă dimineața.

Specialiștii recomandă să te uiți atent pe eticheta produselor pe care le cumperi pentru curățenie din supermarket-uri. Unele din ele au mulți compuși chimici care pot aduce un miros usturător în timp și chiar pot distruge unele zone mai rapid decât ai vrea.

O vază plină cu flori proaspete este totuși cea mai rapidă și eficientă opțiune pentru a evita o altă mireasmă să-și facă loc, după ce termini curățenia zilnică.