Omul modern nu mai concepe viața fără telefonul mobil. Stricarea telefonului înseamnă pentru mulți o ruptură față de lume. Cu toate astea, facem o serie de greșeli banale care ne strică telefonul. Cum mulți dintre români fac aceste erori, îți spunem mai jos care sunt acestea, pentru a nu rămâne fără prețiosul gadget.
Telefoanele inteligente sunt cele mai iubite gadgeturi de către români. Odată ce ne-am cumpărat unul, trebuie să fim atenți şi la modul în care îl îngrijim, asta dacă nu vrem să ne trezim că rămânem prea repede fără el.
Telefoanele inteligente au o durată de viaţă între 2 şi 10 ani, în funcţie de marcă, însă, cel mai important, este modul în care avem grijă de el.
Protejarea telefonului într-un mod corect, actualizându-i aplicaţiile constant, îl va face să se strice mult mai greu. Îţi prezentăm în continuare mai multe greșeli care duc la stricarea telefonului mai repede decât ar trebui.
Astfel, acele, cuţitele sau agrafele de hârtie, nu trebuie să atingă telefonul vreodată. Acestea pot zgâria zona de încărcare şi pot crea probleme.
Pentru curățarea mărginilor telefonului se poate folosi o scobitoare suficient de mică pentru a încăpea în interiorul zonei. De asemenea, pentru această operație se poate folosi un compresor cu aer. Acesta va elimina tot praful şi resturile existente.
Chiar dacă smartphone-ul tău este rezistent la apă, este recomandat să eviţi contactul telefonului cu particulele de apă. Expunerea la umiditate poate dăuna ecranului, difuzorului, precum şi zonei de încărcare.
Producătorii de telefoane mobile informează că este dăunător să îţi laşi telefonul la încărcat, peste noapte. Telefonul se oprește din încărcare când ajunge la 100%, însă încărcătorul va rămâne activ.
De asemenea, mulți producători recomandă încărcarea până la 80%, lucru care nu se va întâmpla, dacă telefonul rămâne toată noaptea la încărcat.
Mulţi dintre utilizatori consideră că este o idee bună să îşi lase telefonul la încărcat, pe un pervaz, în lumina soarelui. Nu este deloc așa. Acest lucru este inutil, pentru că expunerea la soare va încetini procesul de încărcare a telefonului.
În plus, ecranul o să absoarbă căldura foarte repede, fapt ce va duce la o deteriorare a telefonului mai accelerată. În cel mai rău caz, telefonul dumneavostră se poate supraîncălzi.