17 oct. 2021 | 15:19

De ce vaccinurile împotriva Covid nu oferă protecţie pe viaţă, la fel ca alte vaccinuri. Explicaţiile specialiştilor

Sănătate
De ce vaccinurile împotriva Covid nu oferă protecţie pe viaţă, la fel ca alte vaccinuri. Explicaţiile specialiştilor
Cercetătorii dau verdicte pesimiste

Apariția actualelor vaccinuri COVID-19 a venit exact la momentul potrivit când am început să ne confruntăm cu variante. Variantele coronavirusului Alpha, Beta și Delta s-au răspândit în moduri alarmante. Deși am reușit să parcurgem un drum lung, vaccinurile și imunitatea lor în scădere au devenit acum o preocupare îngrijorătoare. Cu variante de îngrijorare cu răspândire mai rapidă, devine extrem de clar că aceste vaccinuri COVID-19 la care am sperat s-ar putea să nu fie la fel de eficiente sau se asigure imunitate durabilă.

Ne oferă sau nu imunitate pe viață actualele vaccinuri COVID-19

Actualele vaccinuri COVID-19 au fost, cel puțin pentru unii, o mare gură de aer într-o perioadă în care nimic nu părea a funcționa. Deși s-a speculat că protecția generată de actualele vaccinuri COVID-19 poate oferi o imunitate suficientă împotriva infecției, este evident că imunitatea poate scădea rapid și poate slăbi protecția în timp.

Există o mulțime de dovezi și date clinice care susțin acest lucru. Se speculează în prezent că aceste vaccinuri COVID-19 pot genera un răspuns de protecție de vârf, timp de 6-9 luni, după care apărarea anticorpilor poate scădea și poate slăbi prevenirea.

Specialiștii spun că rămâne neclar dacă actualele vaccinuri COVID-19 pot vorbi de imunitatea pe toată durata vieții. Adică anticorpii să reducă complet șansele de a contracta COVID-19 pe parcursul vieții.

Și, cu toate astea, ar putea fi posibilă cu aceste vaccinuri COVID-19 pe care le avem. Avem o mulțime de dovezi actuale cu privire la apărarea dată de aceste vaccinuri, spun specialiștii.

Cercetătorii dau verdicte pesimiste

Și totuși, cercetătorii consideră că este prea devreme acum să credem că aceste vaccinuri ar putea oferi protecție pe termen lung. Chiar și în cazul dozelor de rapel, la a treia doză, care vor deveni un mandat în lunile următoare.

Chiar și cu șanse mari de eficacitate la actualele vaccinuri COVID-19, există un motiv care reduce drastic prevenirea unie infectări. Specialiștii spun că este vorba de însăși natura virusului. Aceasta îl face, de asemenea, atât de diferit de alte vaccinuri utilizate, sunt de părere specialiști.

„Eficacitatea unui anumit vaccin depinde de o mulțime de factori probabili.

De la rata anticorpilor în descompunere, răspunsul imun pe care vaccinul îl provoacă, localizarea infecției și, în cele din urmă, mutații.”, spun studiile.

Unele dintre celelalte vaccinuri utilizate în mod obișnuit oferă șanse de protecție surprinzător de mari. Vaccinul împotriva tetanosului, vaccinul împotriva varicelei previne infecțiile până la 10-12 ani.

Vaccinul antigripal suferă modificări și vaccinul împotriva rujeolei durează o viață. Cercetătorii spun că aceste vaccinuri îndeplinesc toate cerințele și oferă o apărare imunitară în trei direcții.

Cercetătorii vorbesc de direcții de la transmiterea infecției, într-o măsură considerabilă, la severitatea și mortalitatea dată de boală.

Parteneri
Cine sunt concurenții de la "Insula Iubirii". Surprize mari la Antena 1
Redactia.ro
”Acord total!”. Ianis Hagi s-ar fi înțeles cu noua echipă
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Lovitura pregătită de Netflix. Povestea este reală
EVZ.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
S-a vândut o CELEBRĂ CLĂDIRE din România. A fost construită în urmă cu mai mult 80 DE ANI
Capital.ro
Compania de curierat care deschide un nou hub regional. Peste 150 de noi locuri de muncă!
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALERTĂ NUCLEARĂ în EUROPA! Avertismentul RUSIEI la doi pași de ROMÂNIA
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro