25 apr. 2022 | 22:24

Motivul pentru care nu trebuie să mai încarci telefonul în mașină. Este o greșeală mare

Utile
Motivul pentru care nu trebuie să mai încarci telefonul în mașină. Este o greșeală mare
Motivul pentru care nu trebuie să mai încarci telefonul în mașină

Motivul pentru care nu trebuie să mai încarci telefonul în mașină. Este o greșeală mare pe care ar trebui s-o eviți. Fie că te afli într-o călătorie de durată pe șosea ori ești blocat în trafic, bateria descărcată a telefonului te poate îndemna să îți conectezi device-ul la portul USB al mașinii, însă specialiștii nu te sfătuiesc deloc să faci asta. Iată de ce!

Motivul pentru care nu trebuie să mai încarci telefonul în mașină

Cum telefonul pare că se descarcă în cele mai nepotrivite momente, utilizatorii caută soluții să îl încarce. Iar dacă te afli în mașină, optezi, de regulă, pentru încărcarea lui în portul USB al autoturismului, însă acest gest făcut de mulți dintre șoferi aduce cu sine o serie de dezavantaje.

După mai multe teste, specialiștii au ajuns la concluzia că încărcarea bateriei telefonului mobil în mașină nu este o idee atât de bună însă. Pentru a înțelege motivul, este necesar să te gândești la faptul că la ora actuală există mai multe tipuri de încărcătoare, iar principalele diferențe sunt reprezentate de capacitatea lor încărcare.

De ce telefonul nu ar trebui încărcat nici de la brichetă

Cele mai multe porturi USB din mașini oferă doar 0,5 amperi, asta însemnând o forță de alimentare foarte mică, ce poate începe să afecteze performanța dispozitivelor:

 „Mulți oameni pot observa că, pe drumul de acasă de la serviciu, telefonul lor s-a încărcat foarte puțin (dacă nu chiar deloc) în timpul celor 30-60 de minute de deplasare”, a spus Brad Nichols, tehnician la Staymobile, pentru Reader’s Digest.

„Acest lucru se datorează în mare parte faptului că telefonul folosește mai multă energie decât îi furnizează încărcătorul auto.”, a mai spus acesta.

Specialiștii sunt de părere că smartphone-ul nu ar trebui încărcat nici de la brichetă. Deși acel adaptor oferă 12 volți de putere, iar telefoanele folosesc de regulă 5 volți, dacă adaptorul nu funcționează cum trebuie sau nu aparține producătorului de telefon, acesta ar putea trimite prea multă putere către device, fapt care nu este bine pentru telefon.

Mai mult, practica aceasta nu ar putea să-ți deterioreze numai telefonul mobil, ci și mașina. Astfel că sunt mari șanse ca încărcarea telefonului mobil în mașină să deterioreze bateria autoturismului, în special dacă ai de-a face cu un model mai vechi de autoturism.

Un sfat general atunci când îți încarci telefonul este să eviți utilizarea aplicațiilor cu consum de mare energie, întrucât acestea pot reduce considerabil viteza de încărcare și pot preveni încărcarea completă a telefonului.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Vremuri de coșmar pentru români. Sărăcia bate la ușă
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Călin Georgescu a promis! Anunț pentru toți românii: Vă garantez că...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro