Români preferă să cumpere mai multe produse din magazine pentru a avea congelatorul plin, fără a duce grija produselor preparate atunci când cei dragi au poftă de ceva plin de savoare. Cu toate acestea, de multe ori alimentele sunt uitate, astfel că ajung să fie aruncate fără să fie folosite.
Mulți români preferă să cumpere numeroase alimente atunci când merg la cumpărături, în speranța că o să aibă de unde să aleagă atunci când vor să le pună pe masă celor dragi ceva inedit. Cu toate acestea, carnea de porc ajunge de multe ori în congelator și este uitată acolo mai mult timp.
Congelatorul le poate ajuta pe gospodine să păstreze mâncarea proaspătă cât mai mult timp, în timp ce frigiderul menține gustul pe care îl au alimentele câteva zile înainte ca ele să fie gătite. Totuși, nu mulți știu cât rezistă carnea de porc atunci când este lăsată la rece. Românii fac o greșeală imensă.
Carnea de porc este folosită la o mulțime de rețete, aceasta fiind extrem de versatilă. Gospodinele preferă să cumpere cantități mai mari din acest aliment, mai ales pentru că pot prepara diverse bucate, indiferent de anotimp. Totuși, cât trebuie să fie lăsată în congelator înainte să se strice?
Este important să nu se facă risipă alimentară, sau, mai rău, să existe numeroase probleme în cazul în care carnea de porc a fost lăsată prea mult timp la rece. Aceasta rezistă timp de aproximativ 5 zile în frigider în cazul în care nu a fost gătită, așa că este important să se respecte această regulă.
Situația se schimbă dacă alimentul a fost gătit, astfel că acest tip de carne rămâne proaspăt pentru doar 3-4 zile în frigider. Cu toate acestea, dacă este lăsat la congelator, atunci produsul poate să reziste mult mai mult timp. Mulți o să se bucure când o să afle acest secret uluitor.
Mai exact, carnea de porc rezistă între patru și șase luni dacă procesul de congelare este unul adecvat și nu a fost decongelată și pusă în același loc după, potrivit viviendoencasa.mx. Astfel, cei care vor să cumpere mai multe produse de la magazin pot să o facă fără nicio grijă dacă respectă câteva reguli.
În același timp, carnea tocată, indiferent dacă este de porc sau de vită, rezistă 1-2 zile la frigider, iar la congelator se menține proaspătă timp de 3-4 luni.