04 ian. 2022 | 15:27

Greșeala uriașă pe care o fac românii cu carnea de porc. Cât rezistă, de fapt, în congelator

Diverse
Greșeala uriașă pe care o fac românii cu carnea de porc. Cât rezistă, de fapt, în congelator
Ce trebuie să facă românii atunci când cumpără carne de porc

Români preferă să cumpere mai multe produse din magazine pentru a avea congelatorul plin, fără a duce grija produselor preparate atunci când cei dragi au poftă de ceva plin de savoare. Cu toate acestea, de multe ori alimentele sunt uitate, astfel că ajung să fie aruncate fără să fie folosite.

Ce greșeală fac românii atunci când lasă carnea de porc la congelator

Mulți români preferă să cumpere numeroase alimente atunci când merg la cumpărături, în speranța că o să aibă de unde să aleagă atunci când vor să le pună pe masă celor dragi ceva inedit. Cu toate acestea, carnea de porc ajunge de multe ori în congelator și este uitată acolo mai mult timp.

Congelatorul le poate ajuta pe gospodine să păstreze mâncarea proaspătă cât mai mult timp, în timp ce frigiderul menține gustul pe care îl au alimentele câteva zile înainte ca ele să fie gătite. Totuși, nu mulți știu cât rezistă carnea de porc atunci când este lăsată la rece. Românii fac o greșeală imensă.

Carnea de porc este folosită la o mulțime de rețete, aceasta fiind extrem de versatilă. Gospodinele preferă să cumpere cantități mai mari din acest aliment, mai ales pentru că pot prepara diverse bucate, indiferent de anotimp. Totuși, cât trebuie să fie lăsată în congelator înainte să se strice?

Ce trebuie să facă românii atunci când cumpără carne de porc

Este important să nu se facă risipă alimentară, sau, mai rău, să existe numeroase probleme în cazul în care carnea de porc a fost lăsată prea mult timp la rece. Aceasta rezistă timp de aproximativ 5 zile în frigider în cazul în care nu a fost gătită, așa că este important să se respecte această regulă.

Situația se schimbă dacă alimentul a fost gătit, astfel că acest tip de carne rămâne proaspăt pentru doar 3-4 zile în frigider. Cu toate acestea, dacă este lăsat la congelator, atunci produsul poate să reziste mult mai mult timp. Mulți o să se bucure când o să afle acest secret uluitor.

Truc genial. Cât rezistă carnea de porc în congelator

Mai exact, carnea de porc rezistă între patru și șase luni dacă procesul de congelare este unul adecvat și nu a fost decongelată și pusă în același loc după, potrivit viviendoencasa.mx. Astfel, cei care vor să cumpere mai multe produse de la magazin pot să o facă fără nicio grijă dacă respectă câteva reguli.

În același timp, carnea tocată, indiferent dacă este de porc sau de vită, rezistă 1-2 zile la frigider, iar la congelator se menține proaspătă timp de 3-4 luni.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro