18 sept. 2022 | 12:31

Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele când sărează cartofii prăjiți. Nu mai proceda astfel

Sfaturi Culinare
Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele când sărează cartofii prăjiți. Nu mai proceda astfel
Ce greșeală faci atunci când pui sare peste cartofi?

Cartofii prăjiți sunt în topul preferințelor copiilor. Aceștia sunt des consumați la restaurante de tip fast-food, dar și acasă. Gospodinele îi prepară de cele mai multe ori atunci când nu au prea mult timp de stat în bucătărie sau când sunt lipsite de idei. Cele mai multe doamne fac o greșeală uriașă atunci când pun sare peste aceștia. Care sunt regulile importante pentru niște cartofi prăjiți de excepție? Cu siguranță detaliile o să facă diferența.

Truc pentru cartofi prăjiți: ce greșeală faci când pui sare peste cartofi?

Cartofii prăjiți sunt consumați de oameni din lumea întreagă. Aceștia sunt preferații copiilor alături de șnițele de pui. Cei mai mulți îi regăsesc în meniurile de la restaurantele de tip fast-food, dar și la alte localuri alături de ceafă de porc sau omletă.

Multe gospodine îi au ca soluție în zilele în care sunt pe fugă sau rămân fără idei. Indiferent de cum alegi să îi consumi, trebuie să știi să îi prepari ca la carte. Majoritatea doamnelor pun sare înainte de a prăji cartofii. Nu trebuie să mai faci asta pentru că sarea nu face altceva decât să strângă toată apa de pe suprafața cartofilor.

Sarea se pune abia la final, după ce cartofii sunt scoși într-un vas și puși pe hârtie absorbantă ca să extragă uleiul în exces. Concret, taie cartofii bastonașe, pune bucățile la prăjit într-o baie de ulei, scoate totul pe un șervețel de bucătărie și mai apoi pune sare.

Cum poți să îi prepari?

Specialiștii nu recomandă să consumi des cartofi prăjiți, dar merită să îți mai faci poftele uneori. Bucătarii recomandă să nu te zgârcești atunci când vine vorba de ulei în privința acestui preparat.

Mai exact, cartofii trebuie să fie acoperiți de grăsime pentru a putea prinde o crustă aurie și crocantă. Nu uita să încingi bine tigaia înainte să te pregătești de acest proces.

De asemenea, nu este indicat să tai cartofii prea fin pentru că nu o să te poți bucura de aroma lor în totalitate. Taie leguma în bastonașe groase. Un expert a găsit metoda perfectă ca ei să iasă exact ca la restaurant. Dă fiecare bucățică de cartof prin amidon de porumb, ulterior pune totul la prăjit.

Scoate cartofii după 5 minute pe șervețele absorbante la răcit, iar mai apoi bagă legumele din nou la prăjit pentru a doua tură. O să simți imediat diferența după ce o să îi guști pregătiți în felul acesta. Cu siguranță nu o să îi mai cumperi niciodată.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro