Ați pățit vreodată să respectați întocmai rețeta de preparare a ciorbei, dar totuși să nu vă iasă gustoasă? Vom vorbi în articolul de astăzi despre câteva trucuri pe care le folosesc bunicile pentru a oferi aromă profundă acestui tip de mâncare. Aflați în rândurile următoare greșeala uriașă care strică gustul ciorbei. Cum puteți prepara cea mai aromată supă.
Când vine vorba despre supe și/sau ciorbe, putem apela cu încredere la secretele bunicilor noastre. Au atât de multă experiență încât pot să ne ajute mereu cu câte un sfat. Câteva dintre trucurile lor vom prezenta și noi în articolul cu pricina.
Un prim aspect de care depinde gustul aromat al ciorbei este modul de preparare al acesteia. Niciodată – dar niciodată – ingredientele folosite la supe sau ciorbe nu se fierb toate odată. Ingredientele se adaugă în straturi, pe măsură ce mâncarea se gătește.
Mai întâi, se rumenește carnea. Apoi, se adaugă ceapă, urmată de alte legume. Ulterior, se introduce în amestec și țelină și morcovi. Spre final, se pune și bulionul. În principiu, ingredientele se adaugă în ciorbă în funcție de timpul necesar pentru a fierbe. De exemplu, legumele mai tari, precum cartofii, se adaugă la început. Restul, mai spre final.
Legumele nu se gătesc niciodată în același ritm. Dacă sunt tăiate în dimensiuni uniforme, mici, acest lucru poate facilita procesul de fierbere. Însă cartofii, de exemplu, vor avea întotdeauna nevoie de mai mult timp de fierbere decât spanacul sau țelina
Secretul unei ciorbe bune. Când vreți să puneți ingredientele pe foc, la fiert, nu puneți sare încă de la început. Aceasta este cea mai comună greșeală a gospodinelor, când vine vorba despre gătitul supelor sau a ciorbelor. Sarea și/sau alte condimente se adaugă spre finalul procesului de fierbere, potrivit Retete si Vedete.
Tot spre finalul procesului de fierbere se adaugă și frunzele de leuștean. Este uimitor ce pot să facă doar câteva frunzulițe de ierburi. Dacă le pui în ciorbă la început însă, aceasta își va pierde aroma.
Spre final, trebuie adăugat și bulionul în ciorbă. Nu vă feriți, însă, să-l înlocuiți pe cel de la magazin cu unul de casă. Poate părea intimidant la început, însă este foarte ușor să pregătești bulion de casă. În plus, acesta oferă mai multă aromă supelor sau ciorbelor decât cel cumpărat de la magazin.
Nu în ultimul rând, dacă vă lipsește unul dintre ingredientele pe care le folosiți, de obicei, la ciorbe, înlocuiți-l. De exemplu, supa de pui poate fi înlocuită cu bulion, unt, făină, lapte și mirodenii.