23 sept. 2021 | 23:44

Greșeala pe care o fac mulți români când bagă hainele în mașina de spălat. La ce temperatură trebuie setată

Diverse
Greșeala pe care o fac mulți români când bagă hainele în mașina de spălat. La ce temperatură trebuie setată
La ce temperatura se spala hainele la masina de spalat

Atunci când pun hainele la spălat, gospodinele știu că există anumite lucruri de care trebuie să țină cont, precum materialul hainelor, gradația, temperatura setată și alte detalii de acest gen. Cum se spală corect, articolele vestimentare.

La ce temperatură se spală, de fapt, hainele la mașina de spălat

Un aspect foarte important atunci când punem rufele la spălat este să nu uităm să verificăm temperatura la care se spală articolele vestimentare.

Gospodinele atrag atenția asupra faptului că hainele trebuie spălate la temperaturi mai ridicate de 40 de grade. Dacă speli articolele vestimentare la temperaturi scazute, atunci risti să te îmbolnăvești, atat tu cat si membrii familiei tale.

Care este motivul? Explicația este destul de simplă. Conform statisticilor, studiile recente au dovedit că spălarea hainelor la temperaturi mici nu elimină germenii și bacteriile din fibre.

Cu alte cuvinte, atunci când pui mașina de spălat la 40 de grade Celsius, hainele vor fi curate, iar petele de murdărie vor fi eliminate, însă articolele nu vor fi curățate și dezinfectate cu adevarat.

Un alt studiu arată că rufele care încap în cuva unei mașini automate pot conține până la 100 de milioane de bacterii, ceea ce înseamnă că blugii tăi preferați sau bluza pe care ai purtat-o doar o singură dată pot fi contaminate cu microorganisme nocive pentru organismul nostru.

De exemplu, Stafilococul auriu, care provoaca infectii ale tractului urinar si pneumonie, poate trai pana la 40 de grade fara probleme. Mai mult decat atat, daca amesteci hainele cu lenjeria intima, la toate cele de mai sus se pot adauga si bacterii E.coli.

La ce temperatură se spală hainele, de fapt

Specialiștii spun că hainele și toate articolele vestimentare trebuie curățate la o temperatură de 60 de grade Celsius, pentru a te asigura că toate obiectele vor fi dezinfectate și fără pete.

De aceea, gospodinele te sfătuiesc să verifici cu atenție eticheta hainelor înainte să le cumperi, pentru ca astfel să te asiguri ca acestea se pot spala la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius.

Un alt aspect extrem de important este să alegi cu atenție detergentul pe care îl folosești. Pe piață, există detergenti non-biologici, care conțin agenți de înălbire, care curăță și dezinfectează și detergenti biologici, care sunt pe bază de enzime care elimină particulele de mizerie.

Producătorii acestor branduri de detergenti susțin că aceste produse sunt eficiente si la temperaturi scăzute și, mai mult de atât, protejează materialele textile pentru ca hainele tale să aibă o viață îndelungată.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat ordin definitiv
Capital.ro
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro