4 trucuri geniale să cureți petele de vopsea de pe haine. Cum trebuie să procedezi dacă faci această greșeală

4 trucuri geniale să cureți petele de vopsea de pe haine. Cum trebuie să procedezi dacă faci această greșeală
Petele de vopsea, inamicul numărul unu al hainelor

Nu este un secret că petele de vopsea pot deveni o sarcină grea pentru gospodine. Data viitoare când observați o pată de vopsea pe îmbrăcăminte, încercați unul dintre cele patru trucuri pe care vi le oferim. Deși par greu de scos, petele de vopsea pot deveni istorie . Doar trebuie să țineți cont de aceste sfaturi.

Petele de vopsea, inamicul numărul unu al hainelor

Cea mai bună soluție pentru a scoate petele de vopsea din haine va depinde de câteva lucruri diferite. În primul rând, depinde de cât de repede observați petele de vopsea. Dacă observați petele de îndată ce vă murdăresc hainele sau este încă umedă, folosiți o lingură sau un cuțit pentru a încerca să scoateți cât mai mult posibil înainte de a se usca. Să scoți petele uscate este puțin mai greu, dar există o mulțime de trucuri simple de uz casnic pentru abordarea petelor de vopsea uscate.

În al doilea rând, cea mai bună metodă pentru a scoate petele din haine va depinde de tipul de vopsea. Așadar, înainte de a începe să curățați pata, asigurați-vă că știți cu ce tip de vopsea aveți de-a face. Acest lucru vă va ajuta să alegeți soluția potrivită pentru a o elimina.

Trucuri simple de îndepărtate petele de vopsea

Există o sumedenie de trucuri simple care vă pot ajuta să scoateți repede petele de pe haine. Chiar dacă s-ar putea să vă pară absurde, majoritatea au fost testate de gospodine și în cazul lor au dat rezultate.

1.Detergentul de vase ajută la îndepărtarea petelor

Dacă petele provin dintr-o vopsea pe bază de apă, acesta este momentul să folosiți detergentul de vase. Mai întâi, clătiți țesătura colorată cu puțină apă caldă. Apoi tamponează pata cu o cârpă înmuiată cu apă și un pic de lichid de spălat vase.

Lăsați soluția să stea câteva minute, apoi frecați și clătiți cu apă caldă. După repetarea acestui tratament, spălați îmbrăcămintea în apă rece. Această metodă funcționează și pe vopseaua acrilică. Totuși, un lucru crucial de știut înainte de a încerca această tehnică este să vă asigurați că hainele sunt sigure pentru culoare.

2.Petele de vopsea au un inamic, spirtul

Spirtul este o altă soluție excelentă pentru îndepărtarea petelor. Aceasta este o soluție excelentă pentru a încerca imediat și este, de asemenea, una bună de încercat dacă utilizarea lichidului de spălat vase nu funcționează. Mai întâi, udați pata cu puțină apă caldă, astfel încât pata să fie umedă.

Apoi înmuiați o o cârpă de bumbac sau o periuță de dinți în spirt și frecați petele. Clătiți-l cu apă caldă și repetați procesul. Spirtul este, de asemenea, o metodă încercată și adevărată pentru îndepărtarea petelor. După ce ați tratat pata, aruncați haina în mașina de spălat pentru a elimina urmele de pete și pirt.

3.Acetona elimină petele de vopsea

Acetona, folosită la curățatul lacului de unghii, are un efect similar asupra petelor ca și spirtul. Este cel mai eficient pentru vopselele de latex, astfel încât înmuierea unei cârpe în el și apoi ștergerea petelor ar trebui să ajute la relaxarea majorității vopselei.

Băgați apoi haina în mașina de spălat după ce ați tratat pata. Cu toate acestea, pentru această metodă este important să vă asigurați că țesătura îmbrăcămintei nu conține acetat sau triacetat. Acetona poate deteriora aceste fibre.

4.Fixativul de păr ajută la îndepărtarea petelor

Fixativul de păr este, de asemenea, un instrument eficient pentru a scoate petele din haine, mai ales dacă pata cu care aveți de-a face este pe partea mai mică. Deoarece multe spray-uri pentru păr cu aerosoli conțin alcool, pulverizarea peste pete poate ajuta la relaxarea vopselei persistente.

Pulverizați fixativul peste pete, apoi frecați cu o periuță de dinți veche. Acest lucru ar trebui să slăbească vopseaua. De asemenea, puteți încerca să puneți apă caldă peste pată după ce ați spălat-o și stropiți-o cu un agent de îndepărtare a petelor de rufe obișnuit. Apoi aruncați-l în mașina de spălat.

Concluzie

Cu aceste sfaturi și trucuri, poți să-ți iei adio de la petele de vopsea. Mai există și alte metode, folosind celebrul bicarbonat de sodiu, dar și cele de mai sus funcționează. Hainele tale vor arăta ca noi. Amintiți-vă întotdeauna să utilizați metoda potrivită în funcție de tipul de vopsea. Este important să abordați petele de îndată ce le observați pentru cele mai bune rezultate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI