Atunci când pun hainele la spălat, gospodinele știu că există anumite lucruri de care trebuie să țină cont, precum materialul hainelor, gradația, temperatura setată și alte detalii de acest gen. Cum se spală corect, articolele vestimentare.
Un aspect foarte important atunci când punem rufele la spălat este să nu uităm să verificăm temperatura la care se spală articolele vestimentare.
Gospodinele atrag atenția asupra faptului că hainele trebuie spălate la temperaturi mai ridicate de 40 de grade. Dacă speli articolele vestimentare la temperaturi scazute, atunci risti să te îmbolnăvești, atat tu cat si membrii familiei tale.
Care este motivul? Explicația este destul de simplă. Conform statisticilor, studiile recente au dovedit că spălarea hainelor la temperaturi mici nu elimină germenii și bacteriile din fibre.
Cu alte cuvinte, atunci când pui mașina de spălat la 40 de grade Celsius, hainele vor fi curate, iar petele de murdărie vor fi eliminate, însă articolele nu vor fi curățate și dezinfectate cu adevarat.
Un alt studiu arată că rufele care încap în cuva unei mașini automate pot conține până la 100 de milioane de bacterii, ceea ce înseamnă că blugii tăi preferați sau bluza pe care ai purtat-o doar o singură dată pot fi contaminate cu microorganisme nocive pentru organismul nostru.
De exemplu, Stafilococul auriu, care provoaca infectii ale tractului urinar si pneumonie, poate trai pana la 40 de grade fara probleme. Mai mult decat atat, daca amesteci hainele cu lenjeria intima, la toate cele de mai sus se pot adauga si bacterii E.coli.
Specialiștii spun că hainele și toate articolele vestimentare trebuie curățate la o temperatură de 60 de grade Celsius, pentru a te asigura că toate obiectele vor fi dezinfectate și fără pete.
De aceea, gospodinele te sfătuiesc să verifici cu atenție eticheta hainelor înainte să le cumperi, pentru ca astfel să te asiguri ca acestea se pot spala la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius.
Un alt aspect extrem de important este să alegi cu atenție detergentul pe care îl folosești. Pe piață, există detergenti non-biologici, care conțin agenți de înălbire, care curăță și dezinfectează și detergenti biologici, care sunt pe bază de enzime care elimină particulele de mizerie.
Producătorii acestor branduri de detergenti susțin că aceste produse sunt eficiente si la temperaturi scăzute și, mai mult de atât, protejează materialele textile pentru ca hainele tale să aibă o viață îndelungată.