07 iul. 2022 | 12:39

Greșeala majoră comisă atunci când mănânci gem cu pâine. Ce au descoperit specialiștii, nu o mai face!

Diverse
Greșeala majoră comisă atunci când mănânci gem cu pâine. Ce au descoperit specialiștii, nu o mai face!
Greseala majora comisa atunci cand mananci gem cu paine. Ce au descoperit specialistii, nu o mai face

Atunci când ai poftă de ceva dulce și vrei să mănânci ceva bun, cel mai ușor este să faci un sendviș cu pâine, unt și gem. Cu toate acestea, nutriționiștii trag un semnal de alarmă referitor la anumite combinații periculoase cu pâinea albă, de care oamenii nu țin cont. Motivul pentru care nu este recomandat să mai consumi tartinele cu gem.

De ce nu e bine să mănânci pâine cu gem

Nutriționistul Evgeny Arzamastsev a enumerat cele mai periculoase combinații cu pâinea albă, una dintre ele fiind sendvișul cu unt și gem. Deși este delicios și dulce, acest desert nu este indicat, dacă este consumat în exces.

Potrivit specialiștilor, anumite alimente consumate împreună reprezintă combinații periculoase pentru organismul nostru, care ne pot afecta ulterior.

Medicul nutriționist susține că sendvișul cu gem conține cele două tipuri de carbohidrați rapizi care ar determina o creștere extrem de bruscă a zahărului din sânge. Acest lucru poate avea consecințe catastrofale pentru organismul uman, spun medicii, potrivit Aleph News.

„Pâinea albă obișnuită cu gem este o bombă cu ceas pentru organism. Combinăm doi carbohidrați simpli, calorii goale care sunt absorbite foarte repede și o persoană fără activitate fizică se îngrașă imediat.”, subliniază Evgeny Arzamastsev, expert în nutriție.

Citește și Alimentele care îți aduc cea mai multă energie. Ce să combini pentru o vitalitate crescută

În cazul în care nu poți renunța la această mică plăcere, specialiștii recomandă să consumi pâine integrală, deoarece conține mai multe vitamine, deși nici aceasta nu ar putea fi consumată cu toate produsele.

„În general, pâinea se consumă în principal cu ingrediente vegetale: legume, salate, supe. Dar nu este de dorit să se combine cu mese grele. Este mai bine să consumați pâine integrală în cantități limitate sau chiar să o eliminați din carne, leguminoase, ciuperci și unele alimente grele.”, a completat specialistul, conform sursei citate.

Ce alimente sunt recomandate pentru copii

Pe de altă parte, nutriționistul Mihaela Bilic aduce în discuție problema consumului de cereale cu lapte, sfătuindu-i pe părinții să le dea copiilor, la micul dejun, alimente bogate în grăsimi sănătoase, minorii aflându-se în plin proces de creștere.

„Un copil are nevoie de grasime de calitate. Obligatoriu, copiii trebuie sa manance unt, sa bea laptele integral. Nu intamplator copiii prefera cartofii prajiti.

Copiii au nevoie de grasimi pentru o crestere armonioasa. Avem nevoie de grasime pentru a creste, tot ce inseamna sistem nervos la copilului se dezvolta pe baza grasimii, deci este o chestiune de buna crestere.

Nu trebuie sa manance dietetic sub nicio forma, trebuie invatat sa aiba si legume in farfurie. Dulciurile facute in casa nu fac niciun rau daca nu sunt consumate in exces, iar traditionalul orez cu lapte este mai sanatos decat cerealele.

Sunt adepta si promovez gatitul in casa. Dar, sa nu ne facem un obicei, adica nu-I oferim aceasta masa zilnic. O data pe saptamana este mai mult decat echilibrat.”, a spus Mihaela Bilic potrivit fabricatinromania.info.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro