Greșeala majoră care îți strică tigaia. Ce nu trebuie să faci, sub nicio formă, după ce ai folosit-o

Greșeala majoră care îți strică tigaia. Ce nu trebuie să faci, sub nicio formă, după ce ai folosit-o
Greșeala majoră care îți strică tigaia

Care este greșeala majoră care îți strică tigaia și ce nu trebuie să faci absolut deloc după ce ai folosit-o. Tigaia este un aliat de nădeje în bucătărie, motiv pentru care trebuie să o tratezi cu atenție. Anumite trucuri te ajută să le menții calitatea și durata de viață cât mai mult timp, iar la asta se referă și sfatul pe care ți-l vom da în rândurile de mai jos.

Greșeala majoră care îți strică tigaia

Greșeala majoră care își strică tigaia este, fără doar și poate, aceea de a o uda cu apă rece, când încă este fierbinte, adică abia după ce ai folosit-o pe foc. Acest obicei absolut nociv pentru tigaia ta, dacă este repetat, face ca proprietățile antiaderente ale acesteia să se piardă.

Un alt sfat este și acela de a nu spăla tigaia cu partea aspră a buretelui, deoarece se va zgâria, iar asta va face ca mâncarea să se lipească de ea, iar curățarea ei să fie mai îngreunată.

Un truc ca să cureți tigăile în cazul în care grăsimea este blocată și sunt arme de mâncare arsă pe ele este acela de a umple cratița cu apă și de a o lăsa să fiarbă vreme de cinci minute.

Astfel, căldura o să înmoaie resturile alimentare și grăsimea depusă, iar curățarea va fi mult mai ușoară. Ia tigaia apoi de pe foc și curăță resturile rămase cu partea cea moale a buretelui și cu săpun de vase.

Trucuri care te ajută să cureți tigaia

Dacă îți place să afli trucuri de curățare și de îngrijire a tigăilor, ei bine, vei mai citi unul genial, bazat pe bicarbonat de sodiu, cunoscutul ingredient care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Se presară o cantitate bună de bicarbonat de sodiu, se adaugă puțină apă, se lasă să acționeze câteva ore, iar după un timp, se pun niște mănuși pe mâini și se freacă tigaia cu partea moale a buretelui. Murdăria de pe tigaie se va lua rapid.

Te confrunți însă cu grăsime pe tigaie? Trucul următor este infailibil! Ca să scapi de această grăsime trebuie să umpli cratița/tigaia cu apă și să adaugi o lingură de bicarbonat de sodiu și o jumătate de cană de oțet, iar apoi să fierbi zece minute. După ce se răcește, se aruncă apa și se curăță normal. Murdăria va ieși rapid.

De asemenea, dacă nu vrei ca alimentele să se lipească de tigaie, pune tigaia curată pe foc și așteaptă să se încingă suficient. Adaugă apoi o lingură generoasă de sare. Oprește focul apoi, aruncă sarea și curăță cu o cârpă uscată. Trucul acesta va preveni lipirea alimentelor de tigaie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI