A amestecat bicarbonat de sodiu cu pastă de dinți, apoi și-a frecat mașina. Ce s-a întâmplat cu caroseria e uluitor

A amestecat bicarbonat de sodiu cu pastă de dinți, apoi și-a frecat mașina. Ce s-a întâmplat cu caroseria e uluitor
Truc pentru mașină cu bicarbonat de sodiu și pastă de dinți

Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat cu pastă de dinți? Un român a făcut acest truc și ulterior a frecat mașina cu soluția aceasta. Șoferul a fost uimit de ce s-a întâmplat la scurt timp cu caroseria autovehiculului.

Truc pentru mașină: freacă suprafața cu pastă de dinți și bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în bucătărie, dar și în diverse soluții pentru curățare în spațiile din casă sau din curte. Nu trebuie să cheltui mulți bani pentru a rezolva problema zgârieturilor de pe mașină pentru că poți să le elimini ușor cu câteva ingrediente pe care sigur le ai în casa ta.

Dacă zgârietura este mică, o poți rezolva simplu în garajul tău. Trebuie precizat că opțiunea aceasta este valabilă pentru semnele superficiale. Curăță bine zona lovită firav ca aici să nu se regăsească praf sau murdărie, ulterior umezește o cârpă din microfibră și aplică puțină pastă de dinți.

Trece peste zgârietură cârpa cu mișcări circulare de parcă ai șlefui ceva. Lustruiește cu pastă de dinți și bicarbonat de sodiu în cantități egale preț de câteva minute, în funcție de cât de mare este zgârietura. Șterge orice pastă rămasă cu o cârpă curată și umedă și apoi usucă totul cu un prosop uscat sau un prosop de hârtie.

Repetă procedura de două sau trei ori până când vezi că zgârietura va dispărea. Această alternativă nu garantează că vopseaua va arăta ca nouă. Desigur că cel mai util este să-ți lași mașina pe mâinile specialiștilor și să o vopsești după toate reparațiile făcute, dar asta implică mari costuri.

Ce mai poți face cu bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu împrospătează aerul. Acesta limină mirosurile neplăcute dintr-o cameră . Există câteva parfumuri de cameră pe care le poți cumpăra din supermarket-uri care eliberează pur și simplu molecule frumos mirositoare care maschează mirosurile rele, nu le fac să dispară.

O alternativă excelentă este cea care are la bază acest compus chimic ce se regăsește în cămara tuturor gospodinelor. Poți să cureți multe suprafețe din casă cu bicarbonat combinat cu pastă de dinți și uleiuri esențiale pentru un miros mai frumos.

  • De ce ingrediente ai nevoie pentru odorizant?

un borcan mic
1/3 cană bicarbonat de sodiu
10-15 picături de uleiuri esențiale preferate
o bucată de pânză sau hârtie
sfoară sau panglică

  • Lucruri pe care le mai poți curăța din bucătăria ta:

cuptoare
căni de cafea pătate
marmura pătată
pete de grăsime
gresie de bucătărie
scurgeri înfundate
argint pătat
cuptor cu microunde

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI