Cum cureți grăsimea de pe tigaie în doar 12 ore. Nici nu trebuie să freci mult

Cum cureți grăsimea de pe tigaie în doar 12 ore. Nici nu trebuie să freci mult
Ai nevoie de un ingredient ieftin

Dacă bucătăria ta are pete de grăsime pe care pur și simplu nu le poți îndepărta, atunci ar trebui să încerci acest truc.

Trucul ieftin prin care readuci la viața tigaia

Și dacă ai tigăi pe care s-a depus grăsime și funingine poți scăpa rapid de această problemă, fără să trebuiască să o înlocuiești.

Secretul este amoniacul. Pur și simplu înmoaie tigăile peste noapte în amoniac și dimineața, toată grăsimea și funinginea va dispărea ca prin minune.

Amoniacul este foarte ieftin. Toarnă pur și simplu 50-100 ml pe fundul tigăii și las-o la înmuiat peste noapte, în loc să o arunci.

Învelește-o într-un sac de gunoi și distribuie amoniacul peste tot. Strânge sacul de gunoi la mânerul tigăii și lasă tigaia în balcon, ca să nu miroasă. După 12 ore, poți îndepărta plasticul.

Mirosul nu va fi unul foarte plăcut, dar dacă începi să freci cu un burete, mizeria va dispărea ca prin minune.

Nu ai nevoie de eforturi considerabile sau un burete de sârmă.

Ia burele normal de vase și începe să freci ușor, sub jet de apă. Toată funinginea și grăsimea vor dispărea sub jetul de apă călduț, cu ajutorul frecării.

Cum să cureți orice grăsime

Dacă totuși murdăria nu cedează, folosește un burete de sârmă, ca totul să fie mai rapid și eficient.

De altfel, poți încerca acest truc pe orice spațiu în care s-a depus grăsime.

Curăță-ți aragazul și cuptorul cu ajutorul amoniacului. Asigură-te că lași geamurile larg deschise când faci asta, pentru că amoniacul miroase foarte puternic și trebuie lăsat câteva ore să își facă efectul.

Data viitoare când vrei să arunci o oală sau ești gata să zgârii mobilierul sau aragazul frecând murdăria, arsurile și grăsimea, gândește-te că ai putea să faci asta într-un mod mult mai simplu.

Soluțiile precum amoniacul și bicarbonatul de sodiu sunt extrem de ieftine și sunt soluțiile ideale de curățare. Mai ales că dacă lași suficient timp la înmuiat, nu va fi nevoie de o forță extraordinară ca să cureți diverse suprafețe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI