Greșeala majoră care duce la căderea părului. Atenție, români! Nu o mai faceți

Greșeala majoră care duce la căderea părului. Atenție, români! Nu o mai faceți

Căderea părului reprezintă o problemă cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații, motivele fiind diverse: factorul ereditar, o îngrijire necorespunzătoare, etc. Unul dintre obiceiurile care contribuie la căderea părului are legătură cu temperatura apei, iar mulți dintre noi nici nu conștientizează greșeala pe care o fac. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos ale acestui articol.

Greșeala majoră care duce la căderea părului

Multe persoane încearcă să evite căderea prematură a părului apelând la numeroase tratamente speciale și tehnici inovatoare, însă păstrează un obicei, destul de des întâlnit, care le combate toate eforturile.

Căderea părului reprezintă un subiect sensibil pentru mulți dintre noi, podoaba capilară jucând un rol foarte important în aspectul nostru fizic. Prin urmare, pierderea unui număr însemnat de fire de păr este cu adevărat un motiv de tristețe.

În unele cazuri, căderea părului poate fi inevitabilă, cum se întâmplă odată cu înaintarea în vârstă, însă există și anumiți factori care contribuie la rărirea firelor de păr ce nu au legătură cu trecerea timpului. Veste bună este, însă, că pierderea prematură a părului poate fi stopată, umblând la anumiți factori-cheie, cum ar fi: dieta, nivelul de stres şi chiar… modul în care faci baie.

Da, ai citit bine! Modul în care te speli pe cap poate ajuta sau deteriora părul.

Citește și: Planta care luptă împotriva căderii părului și îl ajută să crească. Sigur o ai în casă și tu

Atenție, români! Nu o mai faceți

Potrivit Academiei Americane de Dermatologi (AAD), în decursul unei zile, este normal să pierzi între 50 și 100 de fire de păr. Însă, obiceiurile greșite pot conduce la slăbirea mai multor fire.

Știai că apa fierbinte, de pildă, poate subția părul?

„Apa fierbinte poate deteriora proteinele de keratină din păr şi poate îndepărta uleiurile naturale de pe scalp, ceea ce va face părul să fie uscat şi slab. Lucruri care duc rapid la ruperea sa“, a spus stilistul Mark Townsend, pentru bestlifeonline.

„Apa fierbinte deschide firul de păr, provoacă umiditate şi fragilitate, iar toţi aceşti factori contribuie la căderea părului“, a adăugat el.

Urmăriți Playtech.ro și pe