Greșeala din declarația pe propria răspundere. Motivul halucinant pentru care au fost amendați doi soți din Aiud

Greșeala din declarația pe propria răspundere care își aduce o amendă consistentă

Iată care este greșeala din declarația pe propria răspundere care îți poate aduce o amendă consistentă. Chiar dacă omul legii nu aplică pe loc amenda și doar fotografiază declarația prezentată, asta nu înseamnă că ați scăpat de amendă. Așa au pățit doi soți din Aiud.

Greșeala din declarația pe propria răspundere care își aduce o amendă consistentă

Un cuplu din Aiud a fost amendat cu 4.000 de lei, după o simplă ieșire la cumpărături. Cei doi soți și-au sus povestea pe Facebook, unde internauții au comentat îndelung postarea lor. Drept dovadă, cei doi au postat procesul verbal primit de la Poliție, în care este subliniată greșeala din declarația pe proprie răspundere. 

„Astăzi am primit amenda de la Politia Aiud, d-nul agent Negru, pe motiv că nu am scris în declaraţie ora deplasării. Nu există în declaraţia pe proprie răspundere aşa ceva. Au mai trecut oameni pe stradă, nu au fost controlaţi, în amendă spunându-se că nu a fost nici un om pe drum. Asta pentru că am fost după alimente. Amenda este de 2.000 de lei.

Greșeala din declarația pe propria răspundere care își aduce o amendă consistentă
Greșeala din declarația pe propria răspundere care își aduce o amendă consistentă

Cei doi soți nu au trecut ora deplasării

Asta face Poliţia Aiud! După ce ni s-a fotografiat declaraţia, ni s-a spus că suntem liberi şi că este totul în regulă. Vi s-a dat puterea să vă bateţi joc de oameni? Acest domn poliţist cu buletinul în mână nu poate calcula câţi ani avem. Ordonanţa militară din amendă e dată pentru persoane peste 65 ani.  Ps. Sotului meu i s-a emis aceeaşi amendă, în valoare de 2.000 lei. Aproape 1.000 euro pentru că aveam totul în regulă”, a scris o localnică din Aiud, joi, pe reţeaua de socializare Facebook.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au transmis că cei doi soţi au fost văzuţi în mai multe zone ale oraşului şi că trecuseră în declaraţii doar locuri generale.

„Cei doi au fost observaţi în mai multe zone ale oraşului, iar pe declaraţia pe proprie răspundere erau precizate locaţii generale (centru, Micro, piaţa) pentru asigurarea bunurilor care acoperă necesitatea de bază a persoanelor şi animalelor.   În momentul depistării aveau asupra lor un pachet de stixuri care ar fi putut fi cumpărate şi de la magazinul din apropierea locuinţei lor. Rugăm cetăţenii să înţeleagă faptul că, pentru sănătatea lor, este important să iasă din casă cât mai rar şi doar dacă au motive întemeiate”, a precizat reprezentantul IPJ Alba.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI