Greșeala banală care îți strică frigiderul. Cum trebuie mutat, de fapt. Frigiderul este nelipsit din gospodăria fiecărei persoane, întrucât te ajută să menții alimentele proaspete pentru mai mult timp, astfel că trebuie să știi anumite trucuri pentru a nu-l strica. Iată cum ar trebui să îl muți dintr-un loc în altul. Informațiile te-ar putea ajuta mai ales în cazul în care te pregătești să îți schimbi sau să îți renovezi locuința.
Dacă te afli într-una dintre cele două situații de mai sus, aceste informații îți pot fi de folos. Pentru că în mod cert vrei ca frigiderul tău să funcționeze la capacitate maximă și în noua locuință, trebuie să ții cont de anumite aspecte pentru a nu-l strica.
Mai întâi, frigiderul trebuie golit de toate alimentele depozitate în interior. Altfel, borcanele sau recipientele se pot vărsa și sigur nu vrei asta. Specialiștii susțin că cel mai bine este să așezi alimentele perisabile într-o ladă frigorifică ca să te asiguri că nu se strică în acest timp. Se scoate aparatul din priză după ce a fost golit în prealabil și congelatorul, iar dacă este cazul, se deconectează și de la conducta de apă.
Următorul pas este să dezgheți frigiderul și să îl ștergi foarte bine pe interior, ca să eviți apariția mucegaiului. Înainte de a-l muta, este bine să te asiguri că ușile sunt închise. Se pot folosi două chingi, una pentru congelator și alta pentru cealaltă ușă.
După ce toți pașii de mai sus au fost urmați, o să ai nevoie de o liză profesională pentru a muta frigiderul. Specialiștii mai spun că nu este deloc indicat să așezi aparatul pe lateral sau pe partea din spate, întrucât sistemul de răcire o să se strice, iar freonul va curge.
Aparatul trebuie deci lăsat pe o parte, până la un unghi de 45 de grade. Iar dacă ai reușit să muți aparatul acolo unde ți-ai propus, nu trebuie să te grăbești să îl bagi imediat în priză, ci trebuie să îl lași aproximativ cinci ore, după care să îl conectezi la electricitate.
Apoi, un alt aspect de care trebuie să ții cont este acela de a așeza frigiderul direct pe podea, căci el nu se pune niciodată pe covor sau pe mochetă, întrucât degajă o căldură ce va decolora covorul.
Frigiderul nu trebuie lipit de perete, nici cu partea din spate, dar nici pe una dintre cele două părți laterale, ci experții sunt de părere că trebuie să îi lași puțin loc să se ventileze în mod corespunzător.