O grefieră s-a sinucis, la Iași. S-a aruncat de la etajul 2 al Parchetului și a lăsat un bilet de adio

Autor: Claudiu Surmei - 12:36, 24 mai 2019
O grefieră s-a sinucis, la Iași

O grefieră s-a sinucis, vineri, după ce a lăsat un bilet de adio din care reiese că ar fi avut probleme la locul de muncă. Femeia de 53 de ani s-a aruncat de la etajul 2 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, iar medicii care au încercat să o resusciteze nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Grefiera care s-a sinucis ar fi avut datorii

Grefiera s-a aruncat de la etajul 2 al Parchetului în jurul orei 7:10. În buzunar a fost găsit un bilet de adio în care acuza probleme la locul de muncă.  Femeia avea un copil și era cunoscută drept o persoană discretă, care nu făcea probleme.

„La faţa locului a fost trimis echipajul TIM. Victima a fost preluată şi este în curs de resuscitare în Unitatea de Primire a Urgenţelor, din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonatoarea UPU-SMURD Iaşi. Din păcate, medicii nu au putut să o salveze și au constatat decesul.

Din declarația de avere a grefierei reiese că avea mai multe datorii (5 împrumuturi la bănci, 4 dintre ele făcute în anul 2017).

Reacția Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași

„În dimineaţa zilei de 24 mai 2019, în jurul orei 7:10, serviciile medicale şi poliţieneşti au fost alertate prin apel la 112 cu privire la împrejurările în care colega noastră, grefier A.J., s-a prăbuşit de la unul din etajele superioare ale clădirii în care funcţionează Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.
După manevrele de resuscitare echipajul SMURD a transportat victima la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde s-a declarat decesul. Evenimentul este investigat de autorităţile judiciare şi de ITM Iaşi. În aceste momente tragice gândurile noastre se îndreaptă în primul rând către familia colegei noastre”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Un caz asemănător s-a petrecut înainte de Paște, când Ramona Daniela Bulcu, procuror şef al Biroului de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a sinucis aruncându-se de la etajul clădirii în care lucra.