Dacă nu mai ştii ce să prepari dulce pentru cei dragi, încearcă gogoşile care au înnebunit internetul. Deşi multe gospodine le fac, bucătarii adevăraţi îţi spun care e ingredientul secret care face ca desertul să fie un adevărat deliciu.
Nu cred că există cineva care să spună “nu” gogoşilor. Aromate, dulci şi cu un gust care aduce aminte de copilărie, acestea sunt desertul ideal. Există, însă, o reţetă care face furori în ultima perioadă. Gogoşile cu mere şi scorţişoară au înnebunit internetul. Mai mult, bucătarii îţi spun care este ingredientul care face desertul un deliciu.
Aşadar, ia caietul cu reţete şi notează ingredientele necesare şi modul de preparare. Îţi garantăm că nu vei regreta. Aceste gogoşi sunt dulcele perfect pentru vremea de afară. Conform istoriei, acestea îşi au originea în ştrudelul autriac – apfelstrudel, gustul fiind foarte asemănător. Însă din lipsă de timp, gospodinele au realizat această reţetă rapidă.
Ingrediente gogoşi cu mere
Într-un vas se pun făina, sarea, praful de copt, zahărul şi scorţişoara şi se amestecă bine. Într-un alt bol, se omogenizează ouăle cu laptele şi untul topit, peste care se adaugă ingredientele uscate. Merele se curăţă de coajă, se taie cuburi şi se pun peste cocă. Acum, se pot adăuga stafidele galbene hidratate în apă, acesta fiind un ingredientul pe care doar bucătarii pricepuţi îl folosesc pentru prepararea acestui desert. Amestecăm apoi şi lăsăm la dospit pentru 10-15 minute.
Între timp, punem la încins uleiul într-o tigaie înaltă şi turnăm gogoşile cu ajutorul unei linguri. Atenţie, uleiul trebuie să fie foarte bine încins! Se rumenesc bine pe ambele părţi, apoi se scot pe prosoape de hârtie pentru ca uleiul în exces să fie absorbit. La final, se pudrează cu zahăr pudră aromat cu vanilie. Nimic mai simplu, nu-i aşa?
Numite şi “apple fritters”, aceste gogoşele sunt minunate. Indiferent că alegi să le serveşti alături de o cană de ceai, cafea sau ca atare, ele se mănâncă imediat, mai ales de cei mici. Desigur, dacă doreşti o variantă mai sănătoasă, poţi adăuga o cantitate mai mare de făină şi le poţi coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade până acestea se rumenesc. Tava în care urmează să le pui trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt şi unsa cu puţin ulei de floarea-soarelui.