Ștrudel cu mere, nuci și scorțișoară. Rețeta pas cu pas pentru un desert perfect. Ce ingrediente nu trebuie să-ți lipsească

Ștrudel cu mere, nuci și scorțișoară. Rețeta pas cu pas pentru un desert perfect. Ce ingrediente nu trebuie să-ți lipsească
Cum se fac strudelele cu mere, nuci si scortisoara

Vă propunem pentru astăzi o delicioasă rețetă de ștrudel cu mere, nuci și scorțișoară. În rândurile de mai jos aveți rețeta pas cu pas pentru desertul perfect.

Rețetă delicioasă. Cum să faci cele mai bune ștrudele cu mere, nuci și scorțișoară

Ștrudel cu mere, nuci și scorțișoară este un desert care poat fi servit în fiecare zi, atât de delicios este. În plus, rețeta nu necesită ingrediente scumpe, este sănătoasă și nu necesită mari abilități de bucătar, poate fi preperată și de către un începător ale bucătăriei.

În plus, declicioasele ștrudele cu mere, nuci și socrțișoară este o rețetă care poate fi făcută și servită și în post, în contextul în care mai sunt câteva zile până la intrarea în Postul Crăciunului.

Ingrediente necesare pentru ștrudel cu mere, nuci și scorțișoară

800 de grame de foi de plăcintă
200 de grame de nuci măcinate
1,2 kilograme de mere
150 de grame de zăhar
1 linguriță de scorțișoară
3 lingurițe de vanilie

Mod de preparare ștrudel cu mere, nuci și scoțișoară

Merele se curăță de coajă și se taie cubulețe nu foarte mici. Merele tăiate se pun într-un vas încăpător, iar peste ele se presară zahărul. Vasul se pune pe foc și se lasă la foc mediu, până când merele încep să se înmoaie.

Cât sunt pe foc, merele trebuiesc amestecate. După aproximativ 12 minute merele se înmoaie suficient. După ce merele s-au înmuiat se adaugă esența de vanilie, se mai amestecă bine, după care se iau de pe foc și se lasă la răcit. După ce merele s-au răcit, se adaugă nucile măcinate și praful de scorțișoară, apoi totul se amestecă bine.

Cum se împarte foaia de plăcintă

Aluatul se așează pe masa de lucru și se întinde un pic cu sucitorul, întrucât aceste este prea gros. Aluatul se taie în patru părți egale, dreptunghiuri, iar în fiecare parte a acestuia, pe o margine se va pune umplutura.

Pe partea rămasă liberă a aluatului se va cresta aluatul, din 2 în doi centimetri, exact pe partea cât se întinde umplutura. Umplutura nu se așează până în capătul aluatului.

Aluatul se crestează pentru a i se da forma de ștrudel

Apoi, partea crestată a aluatului se trage peste umplutura de mere și se presează bine, atât pe margine, cât și în capete. Se așează ștrudelele într-o tavă tapetată cu hărtie de copt. Dacă nu se face de post, fiecare ștrudel va trebui uns cu o pensulă de bucătărie cu ou bătut. După, se ve presăra zahăr peste ștrudele.

Tava se dă la cuptor, care a fost preâncălzit la 180 de grade Celsius, unde se lasă 20-25 de minute sau până când ștrudelele s-au rumenit frumos. După ce au fost scoase de la cuptor, ștrudelele se pudrează cu zahăr pudră și pot fi servite. Vă dorim Poftă Bună!!!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI