16 sept. 2022 | 11:56

Gogoşari în sos de muştar, reţeta specială pentru iarnă. Toţi cei dragi te vor lăuda

Diverse
Gogoşari în sos de muştar, reţeta specială pentru iarnă. Toţi cei dragi te vor lăuda
Cum obtii cei mai gustosi gogosari murati in sos de mustar

Pentru că toamna este sezonul în care se pregătesc murăturile pentru lunile de iarnă, gospodarii se întrec în rețete care mai de care mai inventive, gustoase și ușor de executat. Pe lângă vestiții castraveți în saramură, românii adoră gogoșarii murați în oțet și sos de muștar. Iată cum se prepară această delicatesă.

Rețetă gogoșari murați în sos de muștar și miere

În timp ce unele persoane preferă murăturile sărate, precum castraveții în saramură, altele adoră gustul dulceag al gogoșarilor în sos de miere și muștar. Cum se prepară cele mai savuroase murături, după rețeta lui Chef Nicolaie Tomescu.

Ingrediente:

  • 3 kg gogoșari
  • 250 g miere de albine
  • 200 ml ulei de măsline
  • 250 ml oțet de 9 grade
  • 500 g muștar simplu sau picant
  • 60 g sare
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 fir de hrean

Mod de preparare:

Pentru început, vei lua spăla și vei curăța gogoșarii și hreanul. Apoi, legumele se taie în fâșii. Se pune restul ingredientelor într-o oală încăpătoare, pe care le vei lăsa la fiert, la foc mic, pentru aproximativ 15 minute.

Adaugi gogoșarii și hreanul, după care mai lași cratița la fiert pentru încă 2 sau 3 minute. Poți așeza legumele în borcanele pe care le-ai sterilizat anterior, după care te vei asigura că distribui uniform hreanul. Închizi recipientele foarte bine, ca să nu prindă aer.

Secretul constă în învelirea borcanelor cu murături cu o pătură sau un șervet de bucătărie, pentru ca gogoșarii să se răcească mai lent.

Cum sterilizezi corect borcanele pentru murături

Orice gospodină pricepută știe faptul că borcanele pe care le vei folosi pentru murături trebuie să fie foarte bine spălate și sterilizate, înainte de a fi refolosite.

Orice urmă de murdărie sau praf lăsată pe fundul recipientului va altera gustul murăturilor, motiv pentru care acestea se pot strica foarte repede.

Dacă ai mașină de spălat vasele, specialiștii îți recomandă să cureți borcanele pentru murături folosind programul special pentru recipientele de sticlă. Acesta va îndeparta cu succes orice strat de murdărie, va curăța porțiunile lipicioase, protejând sticla borcanelor.

Pune borcanele în cuva mașinii, fără capace, la un program cu temperatură de maximum 60 grade Celsius. Dacă alegi să speli manual borcanele, ține cont că trebuie puse în chiuvetă, unde le vei clăti de mai multe ori, în apă fierbinte.

Apoi, vei pune recipientele la fiert, fără capace, timp de 15 – 20 de minute. La final, scoți capacele borcanelor pentru murături pe un șervețel curat. Între timp, borcanele se sterilizează la cuptor, la o temperatură foarte ridicată, de 150°C.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro