Cum sterilizezi corect borcanele pentru murături, gemuri şi dulceţuri. Detaliul de care e obligatoriu să ţii cont

Cum sterilizezi corect borcanele pentru murături, gemuri şi dulceţuri. Detaliul de care e obligatoriu să ţii cont
Cum se sterilizeaza corect borcanele pentru muraturi

Odată cu venirea toamnei, temperaturile se răcesc, ploile își fac simțită prezența, iar gospodinele pregătesc murăturile pentru lunile de iarnă. Pentru că nicio garnitură nu este mai potrivită, la o friptură, iarna, decât o porție de gogoșari, gogonele, conopidă sau castraveți murați. Iată cum trebuie să sterilizezi borcanele.

Cum trebuie sterilizate borcanele de murături

Atunci când pregătești legumele pentru murat, cel mai important pas este cel al sterilizării borcanelor. Ține cont de faptul că recipientele trebuie foarte bine spălate și curățate, deoarece orice urmă de murdărie uitată pe fundul sau pe marginea borcanului poate altera gustul murăturilor.

Specialiștii îți recomandă să cureți borcanele pentru murături folosind mașina de spălat vase, ale cărei programe speciale vor indeparta cu succes orice strat de murdărie, vor curăța porțiunile lipicioase și vor proteja sticla borcanelor.

Tot ce trebuie să faci este să pui recipientele în cuva mașinii, fără capace, la un program cu temperatură de maximum 60 grade Celsius.

Dacă nu ai o mașină de spălat vase la îndemână și ești nevoit să cureți manual borcanele pentru murături, gospodinele îți împărtășesc un truc genial.

Tot ce trebuie să faci pui borcanele pe care le vei folosi pentru murături în chiuvetă și să le clătești în mai multe ape, folosind apă fierbinte, la o temperatură mare.

Pentru început, vei pune borcanele mai mici pe fundul unui vas mare, așezat pe un prosop curat, din fibre naturale. Recipientele se spală bine cu apă caldă și se așază cu gura în sus. Le pui la fiert, fără capace, preț de 15 sau 20 de minute.

Capacele trebuie fierte și închise etanș

La final, scoți capacele borcanelor pentru murături pe un șervețel curat. Între timp, borcanele se sterilizează la cuptor, la o temperatură foarte ridicată, de 150°C.

Dacă vrei, poți opta să sterilizezi borcanele pentru murături în cuptorul cu microunde, dacă ai mai multe recipiente de umplut. Cu toate acestea, e important să le fierbi înainte.

Un alt sfat demn de urmat este să sigilezi foarte bine capacele borcanelor, după ce le-ai umplut cu murături. Aceste trebuie strânse foarte bine, în timp ce borcanele sunt încă încinse, imediat dupa ce au fost luate de pe aragaz sau din cuptor, scriu cei de la Beko.

Borcanele trebuie închise etanș, în caz contrar, oxigenul pătruns în recipiente va altera gustul murăturilor și le va strica.

Urmăriți Playtech.ro și pe