Gigi Becali, despre performanța lui David Popovici: „David l-a învins pe Goliat”

Gigi Becali, despre performanța lui David Popovici: „David l-a învins pe Goliat”
Gigi Becali a comparat victoria înotătorului David Popovici de la Campionatele Mondiale cu o luptă faimoasă, din Biblie

Gigi Becali, despre performanța lui David Popovici. Titlul mondial obținut într-o manieră entuziasmantă de înotătorul român de doar 17 ani a făcut valuri în țară, dar și pe tot mapamondul. De la președintele României, până la jurnaliștii americani, cu toții au lăudat succesul adolescentului din București. Nici Gigi Becali n-a rămas mai prejos, el comparând triumful românului cu biblica luptă dintre David și Goliat.

Gigi Becali, despre performanța lui David Popovici

Gigi Becali, despre performanța lui David Popovici. Înotătorul de 17 ani a devenit primul campion mondial din natația masculină românească într-o competiție pentru seniori. El a câștigat proba de 200 de metri liber, cu timpul 1.43.21, stabilind totodată și un record mondial pentru juniori.

Performanța lui Popovici i-a impresionat și pe jurnaliștii americani, cu atât mai mult cu cât al l-a depășit clar pe campionul olimpic de la Tokio al probei, englezul Tom Dean.

„La 17 ani l-a întrecut pe Tom Dean în penultimul sfert, iar apoi a obținut victoria și a devenit primul român care se clasează în vârful podiumului.

Este un talent rar. Gândiți-vă la nume precum Michael Phelps sau Ian Thorpe. Dintr-un talent interesant, Popovici s-a transformat într-un adevărat concurent la medalii pe cea mai mare scenă a acestui sport”, au scris cei de la Swimming World Magazine.

„David l-a învins pe Goliat”

Gigi Becali nu a rămas indiferent la performanța adolescentului român. Patronul FCSB a dat o conotație religioasă susccesului repurtat de acesta. El a comparat victoria lui Popovici cu cea a biblicului rege al Israelului, David, în lupta cu uriașul Goliat.

„Ne mai dă și nouă Dumnezeu câte o bucurie. Îl arată pe David, care îl invinge pe Goliat. Asta este numai putere dumnezeiască. Ei au bani, bazine… vitaminizare. N-are el vitaminizarea și drogangeala voastră. Nu are bazinele voastre și a venit să vă câștige peste voi”, a spus Gigi Becali la Pro Arena.

David Popovici a făcut senzație și la conferința de presă ce a urmat cursei, în care a vorbit și despre însemnătatea succesului său pentru români și România.

„Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.

Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”, a spus David Popovici în  conferința de presă.

David Popovici s-a calificat, marți, și în semifinalele probei de 100 m liber. El a stabilit cel mai bun timp din toate seriile de calificare. Semifinalele se vor desfășura marți seară, la orele 19:26, respectiv 19:31, iar finala probei va avea loc miercuri, de la ora 19:22 (ora României).