Ritualul secret al lui David Popovici. Ce nu face niciodată înainte de o cursă

Ritualul secret al lui David Popovici. Ce nu face niciodată înainte de o cursă
Davis Popovici este primul campion mondial român într-o probă masculină de seniori

Ritualul secret al lui David Popovici. Tânărul înotător român a intrat definitiv în rândul marilor sportivi ai acestui sport. La 17 ani și 9 luni, Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial al probei de 200 m liber, dar și primul înotător român care cucerește titlul mondial, într-o probă masculină. David Popovici are anumite obiceiuri înainte de orice cursă importantă, de la care nu se abate niciodată.

Ritualul secret al lui David Popovici

Ritualul secret al lui David Popovici. Înotătorul de 17 ani și-a confirmat statutul său de mare vedetă a natației, câștigând într-o manieră entuziasmantă proba de 200 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale ce se desfășoară la Budapesta.

1 min 43 sec și 21 de sutimi a fost timpul obținut de David Popovici, un nou record mondial la juniori. David Popovici a fost urmat în finală de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 1 min 44 sec ȘI 47 de sutimi, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean, campionul olimpic al probei, în 1 min 44 sec și 98 de sutimi. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) și Diana Mocanu (200 m spate, 2001), la feminin.

Ce nu face niciodată înainte de o cursă

David Popovici a avut controlul cursei, accelerând în ultima parte a întrecerii. El a obținut cel de-al patrulea cel mai bun timp din istoria probei, în condițiile în care este debutant la un Campionat Mondial pentru seniori.

„Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. O să mă refac, treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a spus David Popovici, la finalul cursei

Performanța lui David Popovici i-a entuziasmat și pe specialiștii americani care ai concluzionat că românul „este un talent rar”.

„La 17 ani l-a întrecut pe Tom Dean în penultimul sfert, iar apoi a obținut victoria și a devenit primul român care se clasează în vârful podiumului.

Este un talent rar. Gândiți-vă la nume precum Michael Phelps sau Ian Thorpe. Dintr-un talent interesant, Popovici s-a transformat într-un adevărat concurent la medalii pe cea mai mare scenă a acestui sport”, au scris cei de la Swimming World Magazine.

Dar David Popovici are și un ritual pe care îl respectă cu sfințenie înaintea fiecărei curse. Conform ProSport, părinții  nu discută cu David înainte de întrecerea din bazin și nici nu strigă în timpul acestora. Este „rutina” peste care sportivul nu trece niciodată. Înotătorul pregătește cursele doar cu antrenorul și nu intră în detalii cu familia.

David Popovici va evolua, marți dimineață, și în seriile probei de 100 m liber. În această seară, ar urma să aibă loc semifinalele, pentru ca miercuri seară să fie programată finala probei unde Popovici are șansa de a adăuga o medalie strălucitoare la cea câștigată deja.

Sursa Foto: Facebook/COSR