David Popovici, în semifinale și în proba de 100 m liber. Ce spune despre revenirea în țară: „Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui” VIDEO

David Popovici, în semifinale și în proba de 100 m liber. Ce spune despre revenirea în țară: „Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui” VIDEO
David Popovici s-a calificat și în semifinalele probei de 100 m liber, după ce, luni, a câștigat titlul mondial la 200 m liber

David Popovici, în semifinale și în proba de 100 m liber. Înotătorul de 17 ani a obținut medalia de aur în proba de 200 m liber de la Campionatul Mondial de seniori ce are loc la Budapesta. El a devenit primul sportiv român din această disciplină care câștigă titlul mondial într-o probă masculină. Marți, David Popovici a reușit să se califice și în semifinalele probei de 100 m liber, după ce a câștigat seria în care a concurat.

David Popovici, în semifinale și în proba de 100 m liber

David Popovici, în semifinale și în proba de 100 m liber. Sportivul legitimat la CS Dinamo a devenit, luni seară, primul înotător român care cucerește titlul mondial la seniori într-o probă masculină. De asemenea, adolescentul de 17 ani a devenit cel mai tânăr campion mondial în proba de 200 m liber.

David Popovici era fericit aseară, dar conștient că trebuie să se refacă pentru cealaltă probă în care evoluează, cea de 100 m liber.

„Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. O să mă refac, treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a spus David Popovici, la finalul cursei ce l-a încununat drept campion mondial.

Ce spune despre revenirea în țară: „Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui”

David Popovici a luat startul, marți dimineață, și în seriile probei de 100 m liber. El a concurat în seria a zecea (din 11), pe culoarul patru, într-o cursă programată în Duna Arena. Românul și-a confirmat statutul și a câștigat seria cu 47.60 secunde și s-a calificat în semifinale cu cel mai bun timp al seriilor, conform ziare.com. Semifinalele sunt programate în această seara, de la orele 19:26 și 19:31, ora României.

David Popovici a făcut furori prin rezultatul obținut luni și s-a declarat conștient de faptul că performanța lui a adus multă bucurie în România. El a declarat că e pregătit pentru o primire călduroasă chiar de pe aeroport, la revenirea în țară.

„Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.

Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”, a spus David Popovici într-o conferință de presă.

David Popovici a devenit, anul trecut, și primul înotător român care a câștigat titlul la Campionatele Europene în bazin scurt. El a câștigat proba de 200 m liber, la fel ca Mondialele de la Budapesta. Popovici a ocupat locul 4 în proga de 100 m liber la Jocurile Olimpice 2020, desfășurate anul trecut la Tokio.

Sursa foto: Facebook/COSR/Cristian Nistor