Gigi Becali, cucerit de David Popovici. Ce l-a impresionat pe latifundiar la dublul campion mondial

Gigi Becali, cucerit de David Popovici. Ce l-a impresionat pe latifundiar la dublul campion mondial
Gigi Becali a rămas impresionat de modestia dublului campion mondial la natație, David Popovici

Gigi Becali, cucerit de David Popovici. Performanțele realizate de înotătorul de 17 ani nu l-au lăsat indiferent nici pe patronul FCSB. David Popovici a devenit dublu campion mondial de seniori, în probele de 100 și 200 metri liber. El a fost recompensat de guvern cu suma de 1 milion de lei. Dar pe Gigi Becali un alt amănunt de la adolescentul român l-a impresionat, dincolo de rezultatele sportive.

Gigi Becali, cucerit de David Popovici

Gigi Becali, cucerit de David Popovici. Sportivul de 17 ani a devenit doar al doilea înotător din istorie care a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție a unui Campionat Mondial de natație. David a fost întâmpinat ca un erou la revenirea în țară, duminică seară.

„Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, care au stat cu sufletul la gură în fața ecranelor și românilor care au venit în persoană la Budapesta. Este superb! Mulți oameni și-ar dori să fie în situația mea, să aibă atâta susținere.

Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine. Sincer! Vă mulțumesc!”, a spus David Popovici la întoarcerea în țară.

Patronul FCSB, impresionat de vorbele campionului

Gigi Becali n-a rămas indiferent la rezultatele obținute de noul erou al sportului românesc. După finala probei de 200 metri liber, latifundiarul a dat o conotație religioasă succesului repurtat de David Popovici. El a comparat victoria acestuia cu cea biblică a regelui David al Israelului în fața uriașului Goliat.

„Ne mai dă și nouă Dumnezeu câte o bucurie. Îl arată pe David, care îl invinge pe Goliat. Asta este numai putere dumnezeiască. Ei au bani, bazine… vitaminizare. N-are el vitaminizarea și drogangeala voastră. Nu are bazinele voastre și a venit să vă câștige peste voi”, a spus Gigi Becali la Pro Arena.

Gigi Becali s-a arătat încântat și pentru cea de-a doua medalie de euro cucerită de adolescentul de 17 ani. Dar latifundiarul a rămas impresionat de felul modest în care David s-a autocaracterizat.

„Sunt un puști care înoată repede, un tip banal care poate să inspire oameni și să facă lucruri extraordinare. Sper că v-ați bucurat pentru mine cum m-am bucurat și eu”, a spus David Popovici, pentru TVR, după finala de la 100 metri liber.

Lui Gigi Becali i-a rămas întipărită în minte formularea lui Popovici și a fost impresionat de aceasta, una cu care David și-a câștigat simpatii și după Jocurile Olimpice de la Tokio.

„I-a dat Dumnezeu carismă și har. Pe mine mă impresionează cum vorbește el, la 17 ani. Am văzut că a zis „sunt doar un băiat care înoată repede””, a declarat Becali, conform DigiSport.

David Popovici a fost recompensat cu suma de 200.000 de euro de guvernul României. El va lua startul și la Campionatele Europene de juniori ce se vor desfășura la Otopeni, în perioada 5-10 iulie. El trebuie să-și apere titlurile cucerite, anul trecut, la Roma, în probleme de 50, 100 și 200 metri liber.