David Popovici a recunoscut: „Ăsta e cel mai mare vis al meu”

David Popovici a recunoscut: „Ăsta e cel mai mare vis al meu”
David Popovici a fost întâmpinat ca un adevărat campion, așa cum și este, la revenirea în România, după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta

David Popovici a recunoscut. Dublul campion mondial a revenit, duminică seară, în România. Sportivul de 17 ani a devenit doar al doilea înotător din istorie care a câștigat probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție a Campionatelor Mondiale. Întâmpinat de oficiali, prieteni și admiratori, David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis profesional al său.

David Popovici a recunoscut

David Popovici s-a întors, duminică seara, în România. Dublul campion mondial a fost întâmpinat cu covorul roșu la Aeroportul „Henri Coandă” din București, dar și de oficiali, prieteni, admiratori și reprezentanți mass-media.. Sportivul de 17 ani a mulțumit, în primul rând, românilor pentru susținerea pe care i-au arătat-o.

„Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, care au stat cu sufletul la gură în fața ecranelor și românilor care au venit în persoană la Budapesta. Este superb! Mulți oameni și-ar dori să fie în situația mea, să aibă atâta susținere.

Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine. Sincer! Vă mulțumesc!”, a spus David Popovici, la revenirea în țară, citat de Playsport.

„Ăsta e cel mai mare vis al meu”

David Popovici a mai dezvăluit că țelul său este să devină cel mai rapid înotător din istorie, la una sau chiar mai multe probe.

„Ăsta e cel mai mare vis profesional al meu. Cumva, acum, la Budapesta, am reușit să fac o bifă pe lista mea de visuri, am vrut să devin cel mai bun din lume, un titlu irefutabil.

Cred că cel mai mare vis al meu, din punct de vedere profesional, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate, într-o probă, ar fi super, iar dacă ar fi în mai multe probe, ar fi „mai super”. Lucrăm la asta în fiecare zi, încercăm să ne perfecționăm”, a mărturisit campionul român.

Popovici a mai adăugat că un alt vis este să inspire cât mai multă lume, să o facă să simtă aceleași emoții ca și el în privința înotului.

„Iar un alt vis al meu foarte mare este să inspir cât mai multă lume și să fac lumea să simtă aceleași emoții și să le trăiască, pur și simplu, odată cu mine, odată ce fac lucrul la care sunt bun, și anume înotul”, a mai punctat David Popovici

Abia așteaptă Europenele de juniori, de la Otopeni.

Popovici a mai menționat că așteaptă cu nerăbdare să ia startul la Campionatele Europene de juniori, ce vor începe pe 5 iulie, chiar în România, la Otopeni.

„Abia aștept să concurez la europenele de juniori. Vreau să mă simt cum s-au simțit sportivii maghiari acum. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne strige numele când avem o probă. Vrem să ne simțit cu adevărat speciali! Cu siguranță vor fi niște europene memorabile!

Eu și echipa mea avem filosofia de a nu atinge niciodată perfectul, dar de a ne îndrepta cât mai mult spre el. Ținta mea este să devin zilnic o versiune mai bună”, a spus dublul campion mondial.

David Popovici va concura în mai multe probe, la Campionatele Europene de juniori, inclusiv în proba de ștafetă masculină. El deține mai multe recorduri mondiale de juniori, trei dintre ele fiind stabilite chiar la Mondialul de seniori.

Sursa foto: Facebook/COSR