19 iun. 2023 | 13:49

Gigantul care face concedieri în masă în România. Decizia luată chiar acum

Economic
Gigantul care face concedieri în masă în România. Decizia luată chiar acum
”Suntem nevoiți să reducem considerabil echipa din București.”

În urmă cu un an, în luna mai 2022, gigantul care face concedieri în masă în România astăzi, anunța cconcentrarea strategică pe crearea de locuri sustenabile și pregătite pentru viitor, prin numirea unor noi directori responsabili pentru dezvoltarea și conducerea echipelor din domeniile Mediu și Sănătate și Securitate. Dar, conform unor noi informații, gigantul Skanska Construction face concedieri în divizia sa de construcții, cel puțin pe plan local. Citește și vezi care care este motivul pentru care gigantul face concedieri în masă în România.

Skanska Construction, gigantul care face concedieri în masă în România

Pentru cei care nu sunt extrem de familiarizați cu numele, este vorba de una din cele mai mari companii de profilș din Suedia, prezentă pe piața românească de câțiva ani buni. Conform raportului de anul trecut, Skanska Construction are peste 28.000 de angajați, iar 2022 a fost un an puternic pentru Skanska, în ciuda circumstanțelor dificile de pe piață.

Vezi și: Gigantul care face concedieri în masă. Compania are mare succes şi în România

Raprotu maia rată că fluxul de construcții a avut un an impresionant, înregistrând o profitabilitate puternică și construind o portofoliu de comenzi la un nivel istoric ridicat. În cadrul proiectului ”Dezvoltare de proiecte”, pe piețe imobiliare mai slabe, compania a continuat să obțină câștiguri atractive.

Tot în anul care a trecut Am lansat Skanska Construction a lansat noi proprietăți de investiții, un nou flux de afaceri, la începutul anului trecut, ”cu scopul de a furniza fluxuri de numerar stabile și de a crea valoare prin gestionarea pe termen lung a activelor pe termen lung ale proprietăților dezvoltate de Skanska”, se mai arată în raportul anual.

Vezi și: Gigantul care face concedieri masive. Are un succes uriaş în România, mii de oameni rămân fără loc de muncă

Dar, conform Profit.ro, se pare că anul 2023 a adus probleme constructorului, astfel că a anunțat diminuarea numărului de angajați din România, ca urmare a unor incertitudini cu privire la unele contracte pe plan local, dar și pe focusarea pe alte proiecte interne derulate de grup.

Gigantul a reveint în România, după patru ani de absență

Gigantul Skanska Construction renunța pe piața locală în 2003, ulterior luând decizia de reveni în 2007, în dezvoltarea proiectelor de infrastructură. La 4 ani de la revenirea în România, gigantul își redeschidea și divizia de construcții în segmentul de imobiliare, încercând să semneze contracte pe zona de parteneriate public-private.

Vezi și: Gigantul belgian care vinde toate proprietățile din România. Tranzacția este de 250 de milioane de euro

În portofoliul gigantului suedez regăsim astăzi sediul central al Lidl România, precum și câteva complexe de birouri, precum Green Court, Campus 6, sau Equilibrium, toate fiind construite în București.

Skanska Construction: ”Reducem considerabil echipa”

Conform informațiilor Profit.ro, gigantul face concedieri în masă în România, ca urmare a incertitudinii semnării unor contracte mari, informațiile fiind regăsite și într-un comunicat emis de divizia românească a grupului Skanska Construction:

”…suntem nevoiți să reducem considerabil echipa Skanska Construction din București.

Chiar și cu un număr limitat de angajați, Skanska Construction Romania continuă să își desfășoare activitatea ca entitate de sine stătătoare în grupul Skanska.”, se arată în comunicatul emis, conform publicației amintite.

Vezi și: Investiție de 50 de milioane de euro lângă București. Se întâmplă chiar în 2023

În comparație cu anul 2016, anul revenirii, când avea 73 de angajați, raportul anului trecut arăta că mai existau în cadrul diviziei românești doar 38 de angajați. Retragerea Skanska Construction de pe piața românească, așa cum s-ar putea înțelege din noul demers, ar putea fi un puternic semnal negativ pentru zona de imobiliare industriale și de infrastructură din România.