S-a aflat care este gigantul care face concedieri în masă. Compania are mare succes şi în România, însă în țara noastră angajații nu vor primi notificări că vor fi dați afară. Despre ce gigant este vorba, de fapt?
McDonald’s și-a închis temporar birourile din SUA săptămâna aceasta și a început informarea angajaților cu privire la disponibilizările care urmează a fi făcute.
Restructurările de personal fac parte dintr-un plan de concedieri mai amplu al McDonald’s.
Unii lucrători McDonald’s au început să audă încă de luni despre soarta care îi așteaptă.
Astfel, vicepreședintele corporativ de asigurări al companiei a anunțat că a fost informat luni că funcția sa a fost eliminată și că părăsește compania după 20 de ani. Anunțul a fost făcut de către acesta printr-un e-mail către colegi, citat de The Wall Street Journal.
De asemenea, McDonald’s a concediat sute de angajați corporativi în aceste zile, conform unor persoane familiare cu planul de restructurare al companiei.
De asemenea, conducerea celui mai cunoscut lanț de fast-food din Chicago a informat printr-un e-mail intern săptămâna trecută adresat angajaților din SUA și unor angajați internaționali că ar trebui să lucreze de acasă de luni până miercuri, astfel încât să poată lua decizii de angajare virtual.
Într-un mesaj adresat angajaților, McDonald’s le-a cerut salariaților să anuleze toate întâlnirile față în față cu vânzătorii și alte părți externe la sediul său.
„Începând cu 3 aprilie, vom comunica deciziile cheie legate de roluri și niveluri de personal în cadrul organizației”, a anunțat compania în mesajul citat de The Wall Street Journal.
Pe de altă parte, un gigant financiar a anunțat că urmează să facă restructurări.
Este vorba despre UBS/Credit Suisse care ar putea elimna zeci de mii de locuri de muncă în toată lumea, după cum anunță presa elvețiană, potrivit AFP şi Reuters.
Citând un senior manager de la UBS, SonntagsZeitung a scris că instituţia financiară creată prin preluarea băncii elveţiene Credit Suisse de către rivala UBS ar putea elimina între 20% şi 30% din locurile de muncă totale, ceea ce se tradice prin 25.000 şi 36.000 de posturi din întreaga lume.
Sursa citată mai arată că este vorba de un număr mult mai mare decât avea în vedere Credit Suisse în planul său de restructurare dezvăluit înainte ca autorităţile elveţiene să preseze UBS să preia Credit Suisse în regim de urgenţă, pentru a evita falimentul acestuia.