Gest minunat al lui Floyd Mayweather! Suma uriașă plătită pentru George Floyd, americanul omorât de polițist

Gest minunat al lui Floyd Mayweather! Suma uriașă plătită pentru George Floyd, americanul omorât de polițist

Floyd Mayweather a făcut un nou act caritabil în SUA când a decis că este de datoria lui să plătească toate cheltuielile pentru înmormântarea americanului omorât de un polițist în Minnesota.

Gest minunat al lui Floyd Mayweather! Suma uriașă plătită pentru George Floyd

Fostul mare pugilist american a decis să se implice în cel mai important caz al anului din State, acolo unde un polițist l-a sufocat pe George Floyd după ce a depus presiune cu genunchiul pe gâtul său.

Astfel, Mayweather a donat aproape 100.000 de dolari pentru a acoperi toate cheltuielile înmormântării. „Black lives matter” este hashtagul viralizat în lume după cazul lui George Floyd și folosit de către toți sportivii importanți din baschet, fotbal, hochei sau fotbal american.

Unul dintre reprezentanții pugilistului, Leonard Ellerbe, a confirmat informația: „Probabil se va supăra pe mine, dar este adevărat, va plăti pentru funeralii”. De altfel, cecul lui Mayweather de 88.500 de dolari a fost deja trimis familiei îndoliate.

Proteste în toată America după moartea lui George

Un val de proteste fără precedent are loc în SUA în ultima săptămână, ca urmare a morții lui George Floyd. Americanul a fost reținut la pământ și sufocat de polițistul Derek Chauvin, unul cu multe abateri disciplinare în cariera de ofițer.

Astfel, în ultimele zile se desfășoară proteste în întreaga Americă și lucrurile au degenerat recent. Oamenii au început bătăi de stradă cu forțele de ordine și, mai mult, au avut loc multe jafuri ale magazinelor din statele americane. Au apărut multe clipuri video în care oamenii iau cu asalt magazinele și nu lasă nimic în urmă.

Cele mai violente sunt în Minnesota, stat în care locuia americanul. De altfel, un legendar antrenor american de baschet, Gregg Popovich, a vorbit despre aceste incidente recente și a explicat de ce este vinovat chiar Donald Trump, președintelor Statelor Unite ale Americii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI