Donald Trump, umilit de un antrenor legendar: „Este un idiot! Îți vine să mori când ești lângă el”

Donald Trump este criticat aspru după ultimele evenimente din SUA, în care un afro-american a fost omorât de un polițist. Legendarul antrenor din NBA, Gregg Popovich, l-a umilit în presa americană pentru că nu a intervenit până acum.

Donald Trump, umilit de un antrenor legendar: „Este un idiot!”

Campion de 5 ori în NBA cu San Antonio Spurs, Gregg Popovich l-a desființat pe președintele american Donald Trump în cazul George Floyd: ”Este incredibil. Dacă Trump avea un creier, chiar dacă era 99% cinic, ar fi ieșit și ar fi spus ceva pentru a uni populația. Dar lui nu-i pasă de asta. Nici acum. Atât de nebun este. Contează doar el, doar beneficiul lui personal, nu este niciodată despre binele comun. Și așa a fost intotdeauna.

Este clar ce trebuie făcut. Avem nevoie de un președinte care să spună simplu „Black lives matter”. Doar aceste cuvinte. Dar nu o va face. Nu e un lider, nu va face nimic să ne aducă pe o linie pozitivă.

Este un distrugător. Îți vine să mori când ești în prezența lui. Te va mânca de viu pentru propriul beneficiu. Se ascunde în Casa Albă. Este un laș, ăsta este Trump. Creează o problemă și apoi fuge ca un copil din școala generală. Cel mai bine este să îl ignorăm. Nu este nimic ce poate face bine pentru că este un idiot nebun”.

Donald Trump

Americanii albi în lupta cu rasismul

Gregg Popovich a abordat și subiectul rasismului, explicând marea problemă din Statele Unite ale Americii și în principal a americanilor albi, așa cum dezvoltă chiar el subiectul: „Nimic nu se schimbă, violența poliției și rasismul, le-am văzut și până acum.

Din acest motiv s-a ajuns la proteste de asemenea amploare. Dar fără o conducere care să înțeleagă ce se întâmplă nu se va schimba nimic. Niciodată. Americanii albi au evitat să recunoască această problemă pentru că a fost privilegiul nostru să putem face asta. Dar trebuie să se schimbe”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI