Cine este, de fapt, Derek Chauvin, polițistul arestat pentru moartea lui George Floyd. Trecutul controversat

Polițistul Derek Chauvin a șocat un întreg mapamond când l-a sufocat pe George Floyd, un afro-american, suspectat pentru folosirea unei bancnote false de 20 de dolari.

Trecut controversat al lui Derek Chauvin

După ce l-a omorât pe George Floyd, punând prea multă presiune pe gâtul său, polițistul Derek Chauvin a fost arestat pentru omor, iar acum au apărut la suprafață noi detalii. Conform presei americane, ofițerul a avut 18 plângeri în cei 20 de ani de meserie, dar se pare că acestea au fost închise la sertar.

Chiar departamentul de poliție din Minnesota a confirmat, fără să precizeze greșelile făcute de Chauvin. Abia acum, după ce a apăsat cu genunchiul peste gâtul lui George Floyd, și-a pierdut insigna. Poate și pentru că de această dată abuzul său a fost fatal.

A folosit arme de foc în 3 rânduri

Între cele 18 abateri disciplinare, au apărut și trei cazuri de folosire a unor arme de foc. Primul a fost în 2006, când un bărbat a fost împușcat mortal după ce a tras spre un grup de polițiști în care se afla și Chauvin. Apoi a fost implicat direct în două cazuri: l-a rănit pe un bărbat neînarmat în 2008, pentru ca 3 ani mai târziu să mai rănească un alt tânăr de 23 de ani. El și alți 4 polițiști au fost concediați pentru 3 zile, conform adevărul.ro.

Trecutul controversat al lui Chauvin nu se oprește aici. O asociație americană i-a acuzat pe polițist și pe încă un coleg că au provocat decesul a trei persoane, după o urmărire pe străzile din SUA. Presa americană mai dezvăluie că doar două abateri au fost urmate de avertismente.

În prezent, după decesul de acum 6 zile, în State sunt proteste de neimaginat în mai multe zone importante. De asemenea, au fost și bătăi de stradă și jafuri în mai multe magazine, ca urmare a intervențiilor autorităților.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI