Cine este, de fapt, Derek Chauvin, polițistul arestat pentru moartea lui George Floyd. Trecutul controversat

Cine este, de fapt, Derek Chauvin, polițistul arestat pentru moartea lui George Floyd. Trecutul controversat

Polițistul Derek Chauvin a șocat un întreg mapamond când l-a sufocat pe George Floyd, un afro-american, suspectat pentru folosirea unei bancnote false de 20 de dolari.

Trecut controversat al lui Derek Chauvin

După ce l-a omorât pe George Floyd, punând prea multă presiune pe gâtul său, polițistul Derek Chauvin a fost arestat pentru omor, iar acum au apărut la suprafață noi detalii. Conform presei americane, ofițerul a avut 18 plângeri în cei 20 de ani de meserie, dar se pare că acestea au fost închise la sertar.

Chiar departamentul de poliție din Minnesota a confirmat, fără să precizeze greșelile făcute de Chauvin. Abia acum, după ce a apăsat cu genunchiul peste gâtul lui George Floyd, și-a pierdut insigna. Poate și pentru că de această dată abuzul său a fost fatal.

A folosit arme de foc în 3 rânduri

Între cele 18 abateri disciplinare, au apărut și trei cazuri de folosire a unor arme de foc. Primul a fost în 2006, când un bărbat a fost împușcat mortal după ce a tras spre un grup de polițiști în care se afla și Chauvin. Apoi a fost implicat direct în două cazuri: l-a rănit pe un bărbat neînarmat în 2008, pentru ca 3 ani mai târziu să mai rănească un alt tânăr de 23 de ani. El și alți 4 polițiști au fost concediați pentru 3 zile, conform adevărul.ro.

Trecutul controversat al lui Chauvin nu se oprește aici. O asociație americană i-a acuzat pe polițist și pe încă un coleg că au provocat decesul a trei persoane, după o urmărire pe străzile din SUA. Presa americană mai dezvăluie că doar două abateri au fost urmate de avertismente.

În prezent, după decesul de acum 6 zile, în State sunt proteste de neimaginat în mai multe zone importante. De asemenea, au fost și bătăi de stradă și jafuri în mai multe magazine, ca urmare a intervențiilor autorităților.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI