Germania dă o veste total neașteptată. Sute de mii de români vor suferi, anunțul de la Berlin

Germania dă o veste total neașteptată. Sute de mii de români vor suferi, anunțul de la Berlin
Sute de mii de români vor fi afectați

Ministerul Sănătății din Germania cere sfatul experților cu privire la amânarea administrării celei de-a doua doze de vaccin împotriva coronavirusului a Pfizer/BioNTech pentru a obține cât mai mult din stocurile reduse de care dispune, conform unui document consultat luni de agenția de presă Reuters.

Veste total neașteptată din partea Germaniei

După o decizie similară a Marii Britanii, Ministerul german al Sănătății a solicitat sfatul unei comisii independente pentru vaccinare cu privire la amânarea administrării celei de-a doua doze peste maximul de 42 de zile stabilit acum.

Această decizie vine după ce ministrului sănătății, Jens Spahn, a primit un număr mare de critici, din cauză că Germania nu a reușit să facă rost de destule doze de vaccin anti-COVID-19 și demarează prea încet campania de vaccinare la nivel național.

Germania a vaccinat 239.000 de persoane

De pe 27 decembrie până acum, Germania a vaccinat aproximativ 239.000 de persoane potrivit ultimelor informații de la Institutul Robert Koch de luni.

Mai mulți experți germani din domeniul sănătății au salutat decizia Marii Britanii de a amâna administrarea celei de-a doua doze din produsul Pfizer/BioNTech, decizie care vine în condițiile în care guvernele din mai multe state încearcă să protejeze de coronavirus cât mai mulți oameni posibil prin administrarea primei doze și amânarea celei de-a doua cât mai mult posibil.

Altă variantă, extragerea unei extra doze din fiole

În documentul ministerului sănătății german se mai arată o altă variantă avansată, cea a extragerii unei extra doze (a șasea) din fiolele ce conțin fiecare câte cinci doze, o practică despre care compania farmaceutică producătoare spune că este fezabilă cu seringa și acul potrivite, practică permisă în unele state.

Dumincă, un oficial federal a declarat că, discuția vine în contextul în care Guvernul Statelor Unite ia în considerare administrarea unor persoane a jumătate de doză din vaccinul Moderna pentru a grăbi campania de imunizare.

”Știm că în cazul vaccinului Moderna, administrarea a jumătate de doză celor între 18 și 55 de ani, de două ori, înseamnă obținerea obiectivului de a imuniza dublul numărului de persoane cu dozele pe care le avem”, a declarat la CBS Moncef Slaoui, șeful Operațiunii Warp Speed, programul federal de vaccinare, potrivit HotNews.ro.

Potrivit unui raport al Institutului Național de Statistică din Germania, aproximativ 700.000 de cetățeni români locuiau la finalul anului 2018 în Germania, numărul acestora fiind de peste 4 ori mai mare decât în anul 2011. Astfel, românii deveneau a patra cea mai numeroasă comunitate de locuitori străini din Germania după turci, polonezi și sirieni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI