Germania, ajutoare pentru sute de mii de români. Angela Merkel a stabilit clar!

Germania, ajutoare pentru sute de mii de români. Angela Merkel a stabilit clar!
Germania propune un plan de redresare economică

Întreaga Europă este sub efectul devastator al pandemiei generate de COVID-19. În același timp este o presiune din ce în ce mai mare asupra Comisiei Europene de a ajuta statele afectate. În același timp se cere imperativ CE să ajute firmele din statele europene, afectate de criză și în pragul familemntului. Statul cel mai vocal în acest demers, Germania, a propus o schemă de suport pentru companiile afectate.

Germania propune un plan de redresare economică

Comisia Europeană a aprobat o schemă „umbrelă propusă de Germania pentru a sprijini costurile fixe neacoperite ale companiilor afectate de focarul de coronavirus. Schema a fost aprobată în cadrul ajutorului de stat, se spune în presa occidentală. În urma aprobării mai multor scheme de ajutor de stat, Germania a notificat Comisiei acest nou sistem de ajutor. În esență, sistemul este menit să sprijine în continuare companiile în cadrul programului Temporar Framework.

Conform schemei, Germania intenționează să ofere asistență economică extraordinară tuturor întreprinderilor, persoanelor care desfășoară activități independente, asociațiilor și instituțiilor ale căror operațiuni sunt închise temporar ca urmare a măsurilor de blocare impuse de guvern pentru a limita răspândirea virusului.

Măsura este un sistem „umbrelă” la nivelul întregii Germanii, cu un buget estimat la 30 miliarde de euro. Acesta va permite autorităților federale și regionale germane să creeze scheme pentru a sprijini companiile care au suferit o scădere a cifrei de afaceri.

Programul are în vedere perioada martie 2020 și iunie 2021. Ajutorul le va ajuta să plătească 70% din costurile lor fixe care nu sunt acoperite de venituri, până la maximum 3 milioane de euro pe întreprindere. Comisia Europeană a constatat că schema propusă de Germani este în conformitate cu condițiile stabilite în cadrul temporar de ajutorare.

Schema germană propusă la nivel european

Conform raportului Comisiei Europene, schema propusă de Germania este în conformitate, astfel că au concluzionat că poate fi aplicată și la nivelul celorlalte state europene afectate de pandemie.

În afară de aprobarea acestui proiect, oficalii germani pun presiune pe Uniunea Europeană să dubleze cantitatea de ajutor financiar. Ajutorul se referă la statele europene afectate de pandemie. În același timp Germania cere UE să acorde companiilor individuale ajutoare financiare, deoarece pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în economia europeană.

Este clar că cea mai mare economie a UE, cea a Germaniei, dorește unui impuls financiar pentru statele afectate. În opinia Cancelarului german, Angela Merkel, un astfel de sprijin suplimentar de stat, este vital pentru a amortiza impactul efecetelor dezastruoase la nivelul economiei fiecărui stat european. Efectele s-au propagat asupra a mii de companii care se confruntă cu falimentul iminent indus de pandemie.

În cadrul acestui proiect de finanțare intră și România și companiile românești afectate de pandemie, și ajunse în pragul falimentului. Rămâne de văzut care vor fi sumele exacte pe care CE le va pune la dispoziția statelor europene.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI