George Simion, revoltat după creșterea prețurilor în România: „Asta vrem pentru țara noastră?” VIDEO

George Simion, revoltat după creșterea prețurilor în România: „Asta vrem pentru țara noastră?” VIDEO
George Simion a reaccentuat faptul că România nu mai produce

Odată cu accederea în prim-planul politic românesc, partidul AUR și liderul acestuia, George Simion, au devenit extrem de vizibili. Considerat a fi partid extremist, AUR și-a câșigat pragul electoral, surprinzând pe toată lumea, la alegerile parlamentare din 2020. De cealaltă parte, George Simion a reușit să deranjeze pe mulți prin modul său de a pune problemele. Recent, politicianul a fost invitat la podcastul realizat de Codin Maticiuc, unde a vorbit despre cariera sa politică, dar și despre actuala situație din România.

George Simion, politician de mic

George Simion și-a câștigat deja notorietatea în politica românească, mai ales prin modul său intruziv și chiar agresiv. Live-urile sale, din plenul Senatului și al Camerei Deputaților, i-au adus și mai multă popularitate într-o anumită catergorie a populației. Dar, puțină lume știe că George Simion a avut, încă de mic, veleități de politician, după cum povestește chiar el la podcastul lui Codin Maticiuc:

„În 1996 sunt primele alegeri pe care eu le conștientizez și mi le aduc aminte. Eu m-am implicat, cum ar veni, aveam 10 ani și m-am implicat în alegerile alea. Era toată lumea în București cu Convenția.

M-am dus la mine la țară, «tataie, trebuie să votezi cu Cheia, cu Emil Constantinescu». Tataia, săracul, m-a ascultat, s-a certat cu tot satul pentru Convenție (n.red. – Convenția Democratică). Să vezi după aia. 1998, 1999, și deziluzia…

Și-l vedeai pe Emil Constantinescu înfrânt. «M-a înfrânt sistemul». Ori ești bărbat și te lupți până la capăt, ori te duci cu asta, că te-au înfrânt serviciile. Cam asta ne-a zis Emil Constantinescu. Nu te mai apuci de treaba asta dacă ești așa.”, povestește Geoerge Simion.

„Asta vrem pentru țara noastră?”

În discuția avută cu Codin Maticiuc, s-a ajus și la actuala situaței economico-socială prin care trece România. Cei doi ani de pandemie, precum și declanșarea războiului din Ucraina, au dus la instabilitate și o explozie a prețurilor la mai toate serviciile și produsele de bază. Întrebat despre acest lucru, George Simion a reaccentuat faptul că România nu mai produce de foarte multă vreme mai nimic, și că totul se rezumă doar la consum:

„S-a dublat prețul la multe produse din cauza felului în care transporturile maritime funcționează. Prețurile la materiale de construcții și multe, multe altele. Și ne-am trezit. Băi, noi nu producem nimic în România!

Asta vrem pentru țara noastră? Nu putem să producem ca odinioară, să producem de toate. Dar hai să producem și noi cinci lucruri și doar noi să le facem cel mai bine, să fim competitivi. Să ajutăm și noi niște antreprenori, că tot despre asta a fost vorba. Nu…”, mai spune George Simion.

Paradoxal, cu acest gen de discursuri și acțiuni publice, George Simion și partidul său au mai strâns în jurul lor ceva electorat. Rămâne să vedem ce se va întâmpla, din punct de vedere politic, cu surprinzătorul partid intrat în parlament.