Gafa uriaşă făcută de ministrul Educaţiei în timp ce explica cât de uşor se face un test de salivă

Gafa uriaşă făcută de ministrul Educaţiei în timp ce explica cât de uşor se face un test de salivă
Ce s-a intamplat in timpul demonstratiei

Ministrul Educației a făcut o gafă enormă. În spațiul public s-a vorbit, în ultimul timp, despre testarea elevilor de covid-19, care se va face prin teste de salivă. De altfel, autoritățile au anunțat că vor cumpăra teste, lucru care este în curs să se întâmple. În România se dorește continuarea cursurilor în varianta fizică, în ciuda pandemiei. Totuși, testarea elevilor nu este deloc ușoară și dă bătăi de cap atât profesorilor, cât și ministrului educației, Sorin Cîmpeanu.

Ce a putut să facă ministrul Educației, în timp ce preleva un test de salivă

El a încercat să arate cum trebuie efectuate testele de salivă care vor deveni disponibile în școli. În clipul video, ministurl ar fi trebui să le arate cadrelor didactice cât este de simplu să testezi un copil.

Sorin Cîmpeanu a făcut, totuși, o gafă în acest clip video. Filmulețul a fost realizat de ministrul Educației alături de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Cei doi încearcă să le explice părinților și elevilor că testarea e foarte simplă și nu trebuie să se îngrijoreze.

El a scăpat pe jos o parte din proba de salivă pe care o colectase de la un elev de clasa a IV-a. Clipul a lăsat să se vadă cum ministrul a scăpat din saliva elevului, în timp ce manevra ustensilele.

Cei doi miniștri au publicat mai multe filmulețe în care încearcă să explice cum se utilizează testele de salivă.

Este un gest foarte simplu, prin care putem contribui la derularea normală a procesului de învățământ, a declarat Sorin Cîmpeanu în debutul clipului.

Ministrul a scăpat o parte din proba de salivă

Ministrul Cîmpeanu a început să își așeze tacticos toate accesoriile testului, încercând să își arate relaxarea cu privire la efectuarea procedurii.

„Să vedem cât de complicat sau cât de simplu este să fie administrat, a mai spus ministrul, în timp ce pregătea toate componentele testului.

Elevul a lăsat o probă de salivă într-un plic special, iar ministrul a colectat-o cu ajutorul unei pipete. Apoi, el a deschis flaconul în care se afla soluția specială.

O parte din proba colectată cu ajutorul pipetei s-a vărsat pe masă. Ministrul a continuat chiar și așa demonstrația, a amestecat probele și a pus câteva picături pe dispozitivul de testare.

„Așadar, administrarea unui test de către o persoană, de către un profesor fără competențe medicale durează mai puțin de un minut, a concluzionat Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI