Cum a ajuns firma lui Sile Cămătaru să furnizeze teste de salivă anti-COVID pentru școlile din România. Detalii mai puțin știute

Cum a ajuns firma lui Sile Cămătaru să furnizeze teste de salivă anti-COVID pentru școlile din România. Detalii mai puțin știute
Cum a ajuns firma lui Sile Camataru sa furnizeze teste de saliva anti-COVID

Veste mare pentru școlile de la noi din țară. Instituțiile de învățământ din România vor primi teste de salivă pentru elevi de la firma lui Sile Cămătaru. Ce legătură are desginerul Cătălin Botezatu în această poveste.

Firma lui Sile Cămătaru aprovizionează școlile din România cu teste de salivă anti-COVID

Elevii români vor putea face teste de salivă anti-COVID, acum că cei mici vor primi materialele necesare în cadrul instituțiilor de învățământ autohtone.

Licitația pentru procurarea acestor teste a fost câștigată de trei societăți comerciale, dintre care două sunt din România și una din Olanda. Aceste companii au câștigat prima etapă dintr-un contract de peste 200 de milioane de euro.

Surpriza grandioasă o reprezintă faptul că în spatele uneia dintre cele două companii românești se află persoane publice și celebre în România, precum frații cămătari Sile și Nuțu. Cât privește cea de-a doua firmă, Viggo Fashion, unul dintre acționari este chiar celebrul creator de modă Cătălin Botezatu.

Eva Healthcare SRL este una dintre cele două societăți comerciale din România care se va ocupa cu distribuirea unui milion de teste de salivă anti-COVID în școlile de la noi din țară, firmă care este gestionată de către reprezentanții clanului Cămătaru.

Designerul Cătălin Botezatu a fost foarte implicat în lupta contra coronavirusului de la noi din țară. Creatorul de modă a distribuit vizete, halate, măști de protecție și multe altele, în plină pandemie. Firma la care este acționar va furniza de 5 milioane de teste de salivă anti-COVID pentru elevii români.

Ce cifre de afaceri au cele două firme românești care vor distribui teste de salivă anti-COVID în școlile românești

Potrivit celor de la edupedu.ro, Viggo Fashion Internațional SRL are domeniul de activitate principal „comerț cu amănuntul al îmbrăcămintei, în magazine specializate”, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Compania a avut o evoluție importantă a cifrei de afaceri, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. În 2018, cifra de afaceri era de 5,1 milioane de lei, iar în 2020 – 44 de milioane. Compania a trecut de la o pierde de de 307 mii de lei în 2018, la un profit de 10 milioane de lei în 2020.

Eva Healthcare SRL are ca domeniu principal de activitate „comerț cu ridicata al produselor farmaceutice”. În anul 2018 a înregistrat o cifră de afaceri de 5,2 milioane de lei și un profit de aproape 1,2 milioane de lei, iar doi ani mai târziu, în 2020, firma a ajuns la 72 de milioane de lei cifră de afaceri și un profit de 11,4 milioane lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI