Gafă pe Facebook. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, mesaj ironic la adresa unui bărbat care caută prin gunoaie

Gafă pe Facebook. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, mesaj ironic la adresa unui bărbat care caută prin gunoaie
Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, mesaj ironic la adresa unui bărbat care caută prin gunoaie

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a postat un mesaj controversat pe rețelele de socializare. Edilul îl ironizează pe un bărbat care a fost fotografiat în timp ce caută într-o pubelă de gunoi. El a precizat ulterior că nu a fost un mesaj ironic și că persoanele fără adăpost au la dispoziție programele de ajutor ale Primăriei Sectorului 4.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, mesaj ironic la adresa unui bărbat care caută prin gunoaie

„Nu te arunca cu capul înainte, să nu rămâi în aer. P.S.: Colectează inteligent!”, este mesajul postat de Daniel Băluță pe Facebook. Edilul a completat postarea cu următorul text:

„Asemenea abordări nu pot fi acceptate, întrucât oamenii în cauză se expun unor riscuri uriașe în privința sănătății lor și a celorlalte persoane cu care intră în contact. Spun aceasta întrucât Primăria Sectorului 4 a dezvoltat, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, adăposturi speciale pentru oamenii fără adăpost și un sistem de ajutor financiar care pot fi accesate de către orice persoană aflată în nevoie.

Practic, orice persoană care solicită sprijin poate avea un acoperis deasupra capului, ajutor financiar de urgență, și extrem de important, un loc de muncă oferit de autoritatea locală. Avem disponibile câteva sute de locuri de muncă în cadrul primăriei, inclusiv pentru muncitori necalificați.

Spre exemplu, la centrul pentru oamenii fără adăpost din strada Târgu-Frumos nr 24 (în spatele Pieței Progresul), sunt disponibile 120 de locuri, iar solicitanții pot primi pe langă cazare, masă caldă asistență medicală și asistență psihologică. Prin urmare, încercăm să ajutăm oamenii și să descurajăm fapte precum cea ilustrata de fotografia de mai jos.”

Foto: Facebook Daniel Băluță
Foto: Facebook Daniel Băluță

Mulți dintre cei care au trimis comentarii pe rețeaua de socializare l-au criticat pe edil pentru modul în care a ales să promoveze proiectele Primăriei.

„Să îți fie rușine!! Se ocupă cu colectarea deșeurilor pentru că cei ca tine nu le dau nicio șansă persoanelor defavorizate”, a comentat o persoană.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI