11 oct. 2024 | 15:35

Gabriela Szabo a câștigat procesul cu Nicușor Dan. Va fi repusă în funcția de director al clubului CSM București

News
Gabriela Szabo a câștigat procesul cu Nicușor Dan. Va fi repusă în funcția de director al clubului CSM București
Gabriela Szabo: „În mod absolut nedrept am fost acuzată nefondat”

În urmă cu doi ani, printr-o decizie surprinzătoare, Nicușor Dan anunța demiterea fostei mare atlete Gabriela Szabo de la conducerea clubului CSM București. Ulterior, fosta mare campioană lua decizia de a-și căuta dreptatea în justiție, iar astăzi asistăm la o victorie importantă. Gabriela Szabo a câștigat procesul cu Nicușor Dan, iar în urma acestei sentințe, va fi repusă în funcția de director al clubului CSM București.

Gabriela Szabo, de la CSM București, la Centrul Dalles

Pe vremea mandatului de Primar General al Capitalei, Gabriela Firea lua decizia de a o aduce pe fosta mare campioană Gabriela Szabo la conducerea clubului finanțat de primărie, CSM București.

Gabriela Szabo a câștigat procesul cu Nicușor Dan. Va fi repusă în funcția de director al clubului CSM București

Tot atunci, odată cu preluarea acestei funcții, campioana olimpică și mondială îl înlocuia pe Alin Petrache, ulterior declarând:

„Am acceptat functia pentru un an de zile. Vreau sa avem un rebranding, sa comunicam unitar si sa fim mult mai vizibili.

Pentru ca in doua zile de cand sunt la club am aflat ca se organizeaza foarte multe evenimente dar nimeni nu stie de ele. Trebuie sa invatam sa ne promovam mai mult si sa ne dezvoltam.

Toti sportivii care vor veni in club trebuie sa stie clar ca vor fi extrem de bine monitorizati, vor primi toate conditiile din partea noastra, iar in schimb dorim performanta. Ii primim cu bratele deschise, dar nu cu duble legitimari”, a declarat Gabi Szabo.

Gabriela Szabo este de nerecunoscut la 48 de ani 14

Gabriela Szabo este de nerecunoscut la 48 de ani 14

Dar, după preluarea primului mandat, Nicușor Dan lua decizia în 3 iunie 2022 de a o transfera pe Gabriela Szabo de la conducerea clubului, unde era în calitate de specialist, la conducerea Centrului Dallas.

Edilul motiva că decizia venea după ce „am discutat cu membrii Consiliului de Administrație al CSM București, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară”.

Războiul dintre Nicușor Dan și Gabriela Szabo

Decizia a fost una surprinzătoare, iar edilul enunța comunicatul într-o postare pe pagina sa de Facebook, aducând în discuție și motivele principale care au dus la schimbarea acesteia:

„Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal București. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detașată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncți.

(…) Actuala conducere a ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos (decizii pripite și fără consultare, dar și tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relațiile interne, abordări conflictuale în interacțiunile cu șefii secțiilor sportive).”, scria Nicușor Dan.

Gabriela Szabo a câștigat procesul cu Nicușor Dan. Va fi repusă în funcția de director al clubului CSM București

Dar, deși ar fi existat rațiuni de management justificate, se pare că lucrurile s-au deteriorat între cei doi, mai ales după ce Nicușor Dan continua să anunțe că „în urma semnalelor primite din interior, voi trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM București”.

Gabriela Szabo a câștigat procesul cu Nicușor Dan

Nicușor Dan avea să mai declare la momentul demiterii fostei campioane că „decizia pe care am luat-o privește activitatea ei în fruntea CSM București”, dar Gabriela Szabo lua hotărârea de a-și găsi dreptatea în justiție.

Într-o primă intervenție, în 2022, sportiva recunoștea că, de fapt, afla de pe Facebook despre demitere, tot atunci spunând că nu a fost prezentă la niciuna din întâlnirile cu edilul, în calitatea sa de membru al CA al clubului bucureștean.

Dar, la doi ani dela acest moment, și după mai multe înfățișări, Justiția din România a decis în favoarea acesteia, astfel că Gabi Szabo a câștigat procesul cu Nicușor Dan, aecasta scriind pe pagina de Facebook:

„Astăzi, instanța a publicat decizia finală prin care mi se recunoaște nevinovăția și faptul ca drepturile mi-au fost încălcate în mod abuziv.

În mod absolut nedrept am fost acuzată nefondat și supusă, luni în șir, unui atact calomnios din partea primarului Nicusor Dan. După 2 ani de zile, astăzi JUSTIȚIA FACE DREPTATE.

Decizia instanței confirmă nu doar faptul că măsurile luate împotriva mea au fost nefondate, ci, mai rău decât atât, au fost motivate de interese care nu au legătură cu rigorile, regulile de procedură sau respectarea legii.”, a scris Gabi Szabo pe Facebook.

Gabriela Szabo este de nerecunoscut la 48 de ani 13

Va fi repusă în funcția de director al clubului CSM București

În urma acestei decizii definitive a magistraților, conform cadrului legal, va fi repusă în funcția de director al clubului CSM București, Gabi Szabo precizând că, de fapt, „Hotărârea de astăzi este un pas bun în repararea nedreptății flagrante care mi s-a facut”.

„Am avut încredere că adevărul și integritatea nu pot fi învinse și am luptat pentru asta. Am luptat o lupta deși nu trebuia sa fiu eu în ea.

Victoria mea să servească, sper, drept un precedent important în orice luptă pentru apărarea drepturilor unei persoane și a demnității.”, a mai scris aceasta.

O nouă lovitură pentru Nicușor Dan

Gabriela Szabo a câștigat procesul şi își reia funcția la CSM București.

Rămâne de văzut nu cum, ci când va reveni la conducerea clubului și care va fi relația viitoare cu actualul edil, Nicușor Dan.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Răzvan Fodor și Irina, vacanță de coșmar. Mulți români au mai pățit asta
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Amendă de 3.300 de lei. Este obligatoriu să le ai montate pe mașină. Legea e lege!
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro