Nicușor Dan, anunț final pentru CSM București. Ce decizie a luat chiar aseară

CSM București rămâne fără sponsorul Primăria Capitalei

Când vine vorba de sportul municipal, de-a lungul anilor investițiile Primăriei Capitalei au fost puține. Deși există o infrastructură, s-au investit foarte puțini bani în cluburile sportive aferente Primăriei. Unul din puținele cluburi în care s-au investit bani a fost clubul de handbal feminin CSM București. Ieri, într-o conferință de presă, Nicușor Dan anunța deciziile luate cu privire la acest club.

CSM București rămâne fără sponsorul PrimăriaCapitalei

Până de curând, Primăria Capitalei era unul din principalii sponsori financiari ai echipe de handbal feminin CSM București, una din puținele echipe cu rezulte importante la nivel internațional. Printr-o decizie a Consiliului General al Capitalei, Nicușor Dan anunță, că vor retrage numele primăriei de pe tricourile echipei.

În ceea ce privesc sumele pe care Primăria le furniza sub formă de sponsorizare, primarul Nicușor Dan a anunțat asigurarea echipei de stabilitate financiară în 2021.

”O componentă importantă a muncii mele de până acum a fost să încerc să reclădesc încrederea în Primărie. A constructorilor, a creditorilor, a Comisiei Europene, a ONG-urilor, a mediilor profesionale. Toţi cer Primăriei doar predictibilitate şi seriozitate.

Asta am făcut şi în seara asta cu echipa de handbal feminin de la CSM Bucureşti. O echipă de profesioniste, între primele din Europa, care nu au meritat starea de incertitudine care durează de aproape doi ani. Cu acordul majorităţii din Consiliul General, am asigurat echipa de stabilitate financiară în 2021”, anunţă Nicuşor Dan.

Nicușor Dan cere cluburile sportive și cele ale copiilor sub tutela Primăriei Generale

În declarația sa, Nicușor Dan nu a precizat care sunt sumele alocate către CSM București, în același timp, prin aceeași decizie a CCMB, primarul anunța retragerea numelui Primăria Capitalei de pe tricourile echipei. Justificarea acestei decizii a fost prezentată de Nicușor Dan, în aceeași conferință de presă, declarând:

”Avem de îmbunătăţit marketingul pentru a aduce mai mulţi bani privaţi la echipă. În sensul acesta am decis să înlăturăm inscripţia de pe echipamentele de joc, în primul moment în care regulamentele competiţiilor ne-o vor permite. Sunt multe de făcut pentru sport. Vom stimula sportul de masă şi sportul şcolar.”

O altă mutare interesantă a fost decizia de a cere Ministerului Educației trecerea tuturor cluburilor sportive școlare și a cluburilor copiilor de sector, sub tutela PMB sau a Primăriilor de Sector.

Deși inițial, justificarea era de reabilitare și că există lipsa bazelor sportive și de agrement pentru copii, în spatele acestei decizii, conform unor surse, este vorba de un interes imobiliar, cel puțin în anumite zone, cum ar fi Clubul Copiilor Sector 1 București, unde se află și un parc, cunoscut sub numele de ”Cireșarii”. Interesul imobiliar din această zonă, din Sectorul 1 nu este de ieri de azi, ci de mai multă vreme. În zonă s-a mai încercat și întrecut preluarea întregii baze de infrastructură de aici, dar fără rezultat.

”Am facut un prim pas solicitând Ministerului Educaţiei preluarea cluburilor sportive şcolare. Avem o problemă cu reţeaua de baze sportive şi cu accesul la bazele sportive.

Pentru moment ne concentrăm pe alte urgenţe, dar în câteva luni vom veni cu o strategie pentru sport”, a mai spus Nicușor Dan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI