Gabriela Firea va candida la Primăria Capitalei din nou. Ce spune despre alegerile prezidențiale din 2024

Gabriela Firea va candida la Primăria Capitalei din nou. Ce spune despre alegerile prezidențiale din 2024
Gabriel Firea, de la primar la parlamentar, și în opoziție

La Alegerile Locale de acum doi ani, Gabriela Firea pierdea alegerile în fața matematicianului Nicușor Dan. Ulterior, fostul primar general câștiga un loc în Parlamentul României, pe listele PSD. Cu toate astea, Gabriela Firea nu renunță la ideea de a reveni în fotoliul de primar al Capitalei. De altfel, și-a anunțat această intenție pentru scrutinul electoral de peste 2 ani, în 2024.

Gabriel Firea, de la primar la parlamentar, și în opoziție

Alegerile Locale din 2020 au însemnat o înfrângere usturătoare pentru Gabriela Firea. Momentul a fost unul dur pentru fostul edil al Bucureștiului, dar avea să revină ca parlamentar, după alegerile din decembrie 2020.

Intrată în Parlamentul României, și actualmente ministru în Guvernul Ciucă, Gabriela Firea nu a contenit să critice acțiunile noului primar, Nicușor Dan.

Aparițiile acesteia în presă au avut, în mare, un singur subiect, și anume modul de gestionare al Primăriei Generale a Capitalei de actuala administrație.

„Războiul” declarațiilor a continuat și în mediul online, pe rețelele de socializare. Aici, atât Nicușor Dan, cât și Gabriela Firea și-au aruncat acuzații unul celuilalt.

„Le mulțumesc celor care au încredere și nu s-au lăsat păcăliţi de campanii mincinoase la adresa mea, la adresa soțului, a familiei, a echipei din care fac parte și că ne evaluează după comportamentul pe care îl avem, după rezultate, după ce propunem.

Noi am insistat mult la realizarea programului de guvernare pe măsurile sociale, am insistat foarte mult pe creșterea pensiilor, pe sprijinul pentru pensionari să treacă iarna, pe creşterea alocațiilor, pe a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilităţi.”, declara recent Gabriela Firea la România TV.

Își dorește un nou mandat la Primăria Generală

În aceeași intervenție televizată, la postul menționat, politicianul și-a anunțat oficial intenția de a candida, din nou, în 2024 pentru această funcție.

„Vreau să fiu sănătoasă, și eu, și colegii, și familia. Să candidez în 2024 când sunt alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidenţiale. Să candidez la alegerile locale pentru un nou mandat de primar general.

Să finalizez proiectele începute și abandonate de domnul Nicuşor Dan. Să recuperez întârzierile lui pentru că a dovedit că nu cunoaşte administraţie. Nu vrea oameni buni în jur și am senzația că nu-i pasă de oameni. Dacă i-ar păsa, ar lua niște măsuri bune.”, a continuat aceasta.

Gabriela Firea: „Vom avea un candidat bun și pentru alegerile prezidenţiale”

În 2024 va lua sfârșit cel de-al doilea madat al președintelui Klaus Iohannis. Conform Constituției, acesta nu va mai putea candida pentru un nou mandat.

Pentru moment PNL nu are un candidat viabil pentru această funcție. De cealaltă parte, Gabriela Firea este convinsă că PSD va reuși să ofere candidatul ideal pentru Prezidențialele din 2024.

„Avem colegi foarte bine pregătiți, care vor participa la o cursă internă pe sistem american. Vom avea un candidat bun și pentru alegerile prezidenţiale.

Eu îl voi susține sper din postura de primar general, pentru că, la momentul prezidențialelor, vor fi fost depășite cele locale.”, a mai declarat Gabriela Firea pentru România TV.

Deși cu un fotoliu în noul guvern, Gabriela Firea pare că nu se simte confortabilă în această postură. Ministerul pe care aceasta îl conduce (creat expre pentru domnia sa), are menirea de a face bine celor din mediile mai puțin favorizate. Deși ar putea să facă multe lucruri din această postură, Gabriela Firea este cu gândul tot la fotoliul de Primar General.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI