Din cauza situației din București în legătură cu imobilizarea vehiculelor din cadrul transportului public, Gabariela Firea este nemulțumită și intervine cu schimbări de intervenție. Ce declară Primarul despre situația din București? Și care este situația deszăpezirii în Capitală?
În urma informațiilor ANM, în mai multe alte zone ale țării au apărut viscolele și rafale de vânt. Meteorologii au anunțat încă de la prânz atenționările nowcasting, ce aveau legătură cu înrăutățirea vremii. Conform declarațiilor date de Primarul General, la nivelul structurii sunt pregătite până la 741 de utilaje și 415 de operatori pentru intervenție. Stocurile materiale și soluțiile antiderapante ajung până la 21,260 de tone.
„Nu pot să spun că sunt mulţumită (…), nota şapte. Bine că nu e patru, probabil cetăţenii ne dau cinci, că nu putem să spunem că nu s-a făcut nimic, s-a făcut, dar sunt conştientă de faptul că se putea mult mai bine, dar aţi văzut şi dumneavoastră situaţii – că nu au venit angajaţii, că au rămas în nu ştiu ce judeţ, că nu s-a putut interveni, că s-au mai stricat două utilaje. Dacă eşti prea dur, de ce eşti aşa de dur şi te sapă la temelie să te schimbe”. Menționează Gabriela Firea.
Primarul, nemulțumit de procesul de deszăpezire, a convocat Comandamentul de iarnă la Primăria Capitalei pentru a ne putea mobiliza în continuare. Acestea constă în fluidizarea traficului, curățarea trotuarelor și a arterelor secundare. STB a scos în traseu toate vehiculele programate pentru o zi de lucru, încât toate liniile de transport vor funcționa în condiții de iarnă.
În această dimineață, trotuarele au devenit capcane pentru cetățeni, acestea fiind înghețate și pericolul de alunecare destul mare. Nici vremea nu este de partea noastră, frigul se resimte destul de mult, așadar se recomandă echiparea corespunzătoare pentru această vreme. Codul galben de viscol și ninsori fiind în vigoare de pe data de 06 februarie 18:00 până la data de 07 ora 23:00.
Amintim că Primarul Gabriela Firea, va corecta podurile de gheață de pe arterele principale, astfel utilajele de intervenție se vor încadra în felul următor:
Sector 1 – 29 utilaje pe arterele principale, 48 utilaje pe artele secundare, 325 de operatori manuali.
Sector 2 – 30 utilaje pe arterele principale, 7 utilaje pe artele secundare, 47 de operatori manuali.
Sector 3 – 29 utilaje pe arterele principale, 10 utilaje pe artele secundare, 120 de operatori manuali
Sector 4 – 35 utilaje pe arterele principale, 45 utilaje pe artele secundare, 298 de operatori manuali.
Sector 5 – 30 utilaje care încă acționează pe arterele principale, 150 operatori manuali.
Sector 6 – 34 utilaje pe arterele principale, 8 utilaje pe artele secundare, 85 de operatori manuali.