Sondaje pentru primăria Capitalei: Cum stau PNL, PSD și USR la procente

Sondaje pentru primăria Capitalei Cum stau PNL, PSD și USR la procente

În decembrie 2019 cei de la Sociopol arătau un PNL întărit de victoria lui Iohannis la alegerile prezidențiale, dar și un PSD aflat la același nivel ca la europarlamentarele din luna mai. E de bine, e de rău, rămâne de văzut în cele ce urmează.

Sondaje pentru primăria Capitalei: Cum stau PNL, PSD și USR la procente

În sondajul de anul trecut cei de la Sociopol veneau cu cifre, îmbucurătoare am putea spune, în care PNL-ul lui Klaus Iohannis era la 47 la sută, dacă ar fi avut loc alegeri parlamentare în perioada 13 – 19 decembrie, în schimb, PSD ar fi fost la o cotă de 23%, iar USR-PLUS 13%.

Într-un alt sondaj, de această dată făcut de cei de la IMAS, la cererea celor de la Europa FM, Uniunea Salvați România a ajuns la finalul anului 2019 cu aproape același scor ca în ianuarie, 11,5 %, dar aici vorbim de o scădere semnificativă față de luna iulie, când în sondaje USR se poziționa cu peste 21%, iar cei de la PLUS ar obține și mai puțin, aceștia fiind partenerii de alianță ai celor de la USR. Formațiunea condusă de fostul premier Dacian Cioloș ar fi votată de doar 3,5% dintre respondenți, cu peste 5 procente mai puțin decât în ianuarie 2019.

Sondaje pentru primăria Capitalei: Cum stau PNL, PSD și USR la procente
Sondaje pentru primăria Capitalei: Cum stau PNL, PSD și USR la procente

În același sondaj IMAS, constatăm că o pierdere în sondaje a înregistrat și Pro România. Comparativ cu 8,1%, cât era intenția de vot la începutul anului trecut, luna anterioară partidul lui Victor Ponta ar fi ajuns la 6,4 procente.

Dacă e să ne luăm după sursele din piață, acum, la început de an, fără să mai luăm în considerare cele două sondaje ale anului 2019, PNL este cotat cu 32% intenţie de vot pentru Primăria Capitalei. Alianţa USR-PLUS înregistrează 29%. PSD nu trece de 15%, spre deosebire de Gabriela Firea, care atinge 30%. Toate aceste date noie apar într-un sondaj comandat de Nicuşor Dan, însă nu au fost făcute publice de candidatul independent, susţin surse din USR pentru Adevărul.

Cifrele au fost prezentate de Nicuşor Dan atât în filiala USR Bucureşti, cât şi în discuţiile cu liderii PLUS. În schimb, defalcat, în competiţia din Alianţă, PLUS a mai recuperat teren în faţa USR, însă tot partidul condus de Dan Barna înregistrează un scor mai mare în Capitală, susţin sursele citate.

”Diferenţa e de peste 10% în favoarea USR. Se vede că noi avem organizaţii mai puternice în sectoare”, susţin sursele citate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI