Prognoza meteo pentru vineri, 7 februarie. Ce anunță ANM pentru începutul de weekend

Condițiile termice tot mai scăzute din ultimele zile se vor menține și pe perioada următoare. Meteorologii au anunțat ce se va întâmpla pe teritoriul întregii țări, la început de weekend. În foarte multe zone au existat condiții de ninsoare viscolită și din acest motiv autoritățile au decis să închidă temporar și școlile din câteva județe.

Prognoza meteo pentru vineri, 7 februarie

Pe 7 februarie se anunță condiții termice similare ultimelor zile, potrivit celor de la Administrația Națională de Meteorologie. Vor exista și temperaturi sub pragul înghețului, iar iarna își spune în continuare cuvântul în majoritatea regiunilor României. Joi, specialiștii ANM au anunțat că a fost extins un Cod portocaliu de viscol, până sâmbătă, la ora 13:00, și va include regiuni precum Moldova, Muntenia, dar și Dobrogea.

Ce anunță ANM pentru începutul de weekend

De asemenea, vântul va prezenta intensificări în majoritatea zonelor aflate sub avertismentul de ninsoare, cu rafale de până la 70-80 km/ h. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor exista rafale de peste 80-100 km/h, iar din cauza acestui fenomen zăpada depusă va fi viscolită și va duce la scăderea vizibilității de pe carosabil. Șoferii mai trebuie să aibă grijă și la alte fenomene, precum poleiul.

Prognoza meteo pentru vineri, 7 februarie
Temperaturile se vor menține scăzute și vineri, în majoritatea regiunilor, cu grade sub pragul înghețului

Specialiștii ANM anunță că până pe 7 februarie 2020, la ora 23:00, va fi valabil, parțial, un Cod galben de ninsori și vânt în județele Covasna, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Alba, Hunedoara, dar și Caraș Severin.

În Capitală, vineri, vor putea fi resimțite și condiții de ger. Cerul se va menține înnorat pe tot parcursul zilei, iar temperaturile din termometre vor arăta valori minime de -9 și -7 grade Celsius. Maxima termică va fi de 4 grade Celsius. După ora prânzului sunt prevăzute ninsori, iar zăpada se poate depune într-un strat ceva mai pronunțat, de până la 15-20 de centimetri, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI