Furtul ireal al Gabrielei Firea a ieșit la iveală. Cum a irosit 70 milioane de lei din banii publici

Furtul ireal al Gabrielei Firea a ieșit la iveală. Cum a irosit 70 milioane de lei din banii publici
S-a aflat pe ce a cheltuit Gabriela Firea peste 70 de milioane de lei din banii publici

Situaţie incredibilă la Primăria Generală a Capitalei. S-a aflat cum a irosit Gabriela Firea 70 de milioane de lei din banii publici. Furtul a ieşit la iveală.

Cum a irosit Firea zeci de milioane de lei

Informaţii incredibile despre sumele uriaşe cheltuite de Primăria Capitalei, în timpul mandatului Gabrielei Firea, pe case de avocatură, în ciuda fapului că instituţia are un department juridic care să o reprezinte în instanţă. Informaţiile au fost făcute publice de către jurnaliştii de la HotNews.ro, iar cifrele sunt halucinante. 74 de milioane de lei din banii bucureştenilor au fost irosiţi.

Astfel, în perioada ianuarie 2016- octombrie 2020, municipalitatea a plătit pentru serviciile prestate doar către “Mocanu şi Asociaţii” peste 30 de milioane de lei. Iată primele cinci case de avocatură care au încasat sume ireale:

  • MOCANU ŞI ASOCIAŢII – 30,212,959.92 lei
  • SCA LEAUA ŞI ASOCIAŢII – 13,756,384.94 lei
  • NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON – 4,154,238.61 lei
  • CABINET DE AVOCAT MIHAI ŞTEFAN – 4,002,400.48 lei
  • GRIGORESCU,STEFANICA ŞI ASOCIAŢII – 4,032,913.87 lei.

Cu ce se ocupă departamentul juridic din cadrul Primăriei

Conform informaţiilor oferite de instituţie, din cei 48 de persoane care lucrează în Departamentul juridic, doar 28 au atribuții de asistență și reprezentare în instanță. Momentan, pe rol, sunt aproximativ 5.300 de procese intentate împotriva Primăriei, 4.800 fiind reprezentante în instanţă chiar de angajaţii instituţiei.

”Cei 28 de consilieri juridici care au atribuții de reprezentare a intereselor Primăriei Municipiului București în fața instanțelor judecătorești, își desfășoară activitatea la toate instanțele judecătorești de la nivelul municipiului București (6 judecătorii, 7 secții civile și de contencios administrativ ale Tribunalului București, 6 secții civile și de contencios administrativ ale Curții de Apel București și 3 secții civile și de contencios administrativ a Înaltei Curți de Casație și Justiție), la care se adaugă reprezentarea în fața Registrului Comerțului și a Curții de Arbitraj Comercial București.

Cei 28 de consilieri juridici care au atribuții de reprezentare în fața instanțelor judecătorești reprezintă interesele Municipiul București, ale Primarul General al Municipiului București, ale Primăriei Municipiului București şi ale Consiliului General al Municipiului București în aproximativ 4.800 de litigii”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

La preluarea mandatului, Nicușor Dan i-a asigurat pe bucureşteni că va încerca să identifice motivele pentru care sunt atât de multe procese şi a promis că va găsi soluţii.