Nicușor Dan a făcut anunțul șoc pentru bucureșteni. Veste cruntă în această iarnă

Nicușor Dan a făcut anunțul șoc pentru bucureșteni. Veste cruntă în această iarnă
Nicușor Dan, veste cruntă în această iarnă

Se pare că locuitorii Capitalei vor avea parte de o iarnă grea. Nicușor Dan a anunțat că ” rețeaua agentului termic este de trei ori mai proastă decât acum trei ani”.

Nicușor Dan a făcut anunțul șoc pentru bucureșteni

Potrivit lui Nicușor Dan, rețeaua principală de căldură din Capitală este de trei ori ma proastă față de cum era în urmă cu trei ani. Se pare că, pe bucureșteni îi așteaptă o iarna grea.

”Înseamnă că rețeaua de transport principal a agentului termic este de 3 ori mai proastă decât acum 3 ani, indicatorul fiind cantitatea de apă care se pierde. Am spus că vom avea o iarnă grea, pentru că rețeaua de transport va fi mai proastă decât acum 3 ani.

Aşa cum am spus și în campanie și am confirmat și acum, tot ce putem să facem în această situație pe care am primit-o este să avem cel mai bun răspuns, adică intervenția cea mai rapidă care se poate, și o comunicare cât mai bună cu cetățenii”, a declarat Primarul General al Capitalei.

Vor fi numeroase avarii, însă sunt echipe care vor interveni

Primarul general al Capitalei a precizat că vor fi multe avarii, dar există echipe și materiale cu care se poate interveni. Totodată, Nicușor Dan spune că urmează să fie implementat un call center pentru locuitorii Capitalei, unde aceștia pot sesiza diversele probleme privind termoficarea.

”Vom avea sute de avarii. Raportul pe care l-am primit când am semnat contractul pentru acea finanțare e că în ultimul an am avut 1.700 de avarii. O să avem sute de avarii, promisiunea este de a interveni cât se poate de repede. Soluția este pe termen mediu.

Există o soluție de avarie în care să ne asigurăm că există suficiente echipe și material și există și oamenii să fie informați asupra problemei. Am spus în campanie. Nu se poate mai mult. Soluția e pe termen mediu și o să înceapă lucrările din primăvară”, a adăugat Nicușor Dan, potrivit Cancan.

Nicușor Dan a făcut anunțul pentru bucureșteni în această iarnă
Nicușor Dan a făcut anunțul pentru bucureșteni în această iarnă

În multe zone din Capitală nu există apă caldă și căldură

În mai multe zone din din București nu există căldură și apă caldă. Mai mult, numai în ultimii patru ani, numărul avariilor a crescut de la 420 la 1.300 pe an.

”Am spus că suntem aproape de colaps, într-o situație foarte dificilă, suntem în al 12-lea ceas. În ultimii ani s-a tot repetat că situația sistemului de termoficare al Capitalei este dificilă. Tot auzim asta în fiecare an, din păcate.

Sistemul s-a degradat, nu au fost făcute reparații consistente… Și vara trecută am observat cu toții că a fost o problemă cu apa caldă. Din păcate, sezonul rece s-a apropiat, urmează încărcarea instalației de încălzire, și din păcate vor fi avarii și vor fi probleme.”, a declarat administratorul special ELCEN, Claudiu Crețu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI