07 sept. 2020 | 18:11

Fructul care te satură și e bun în diete, dar românii îl ocolesc. De ce nu îl prea cumpără lumea

Știri generale
Fructul care te satură și e bun în diete, dar românii îl ocolesc. De ce nu îl prea cumpără lumea
Fructul care te satură și e bun în diete, dar românii îl ocolesc. De ce nu îl prea cumpără lumea

Din păcate, pe la noi nu este prea cunoscut, iar raftul pe care stă este de multe ori ocolit. Din lipsa de informații sau poate din cauza faptului că este văzut ca un hibrid nesănătos, multă lume îl evită.

Fructul bun în diete care te satură, dar românii îl ocolesc

Fratele mai mare al grefei, pomelo este un fruct cu o dulceață aparte dar și cu multe proprietăți miraculoase pentru corpul uman. Acestea se datorează în special conținutului mare de vitamina C, fibre și potasiu.

Pomelo este un fruct exotic cu vechime în istorie, fiind cultivat în jurul anului 100î.Hr în China și este considerat un adevărat simbol (chinezii cred că acest fruct îi apără de rele). Acest fruct mai poartă și numele de shaddock, după numele căpitanului de marină englez Shaddock. Căpitanul a adus pentru prima dată semințele de pomelo în Indiile de Vest, în secolul al XVII-lea.

Cel mai mare dintre citrice

Pomelo are între 10 – 50 de centimetri, iar majoritatea fructelor (lemon pomelo – specia importată la noi) au între 12-25 cm și 1,5-2 kilograme. Culoare cojii acestor fructe este galben verzuie și miezul galben, acoperit de un înveliș pufos. De regulă, se găsește în supermarket învelit într-o plasă roșie și țiplă.

Este bine de știut că, fructul prea moale trebuie evitat deoarece acesta este un indicator că este vechi. Orice fel de pomelo alegeți, coaja acestuia trebuie să fie bine întinsă, fără pete, fructul trebuie să fie tare, iar când îl luați în mână trebuie să pară greu în comparație cu mărimea lui.

Cum poate fi mâncat

Acest fruct poate fi păstrat la rece timp de mai multe zile. Nu vă așteptați ca gustul miezului să fie acrișor, acesta fiind complet diferit de cel al grepfrutului clasic. Acesta este dulce amărui iar consitența este cărnoasă.

Pomelo poate fi adăugat în salate, deserturi, în salatele de pește sau poate fi mâncat ca atare. În mod tradițional în China, din coaja de pomelo se prepară marmeladă sau este folosită la prăjituri.

Pomelo

Fructul care te satură și e bun în diete, dar românii îl ocolesc. De ce nu îl prea cumpără lumea

Ce beneficii are pentru sănătate

Acestea sunt câteva dintre beneficiile importante ale acestui fruct:

  • previne infecțiile urinare – vitamina conținută de fruct combate inflamațiile din corp și ajută la creșterea acidității din urină, care are capacitatea de a reduce dezvoltarea bacteriilor din tractul urinar;
  • sucul de pomelo are o capacitate extraordinară de a vindeca țesuturile deoarece activează enzimele implicate în producerea de colagen, o proteină care tonifică pielea și îi menține elasticitatea.
  • previne sângerarea gingiilor și slăbirea rădăcinii dinților, ajutându-vă să aveți o dantură puternică și sănătoasă.
  • întărește sistemul imunitar prin activarea celulelor imune care protejează organismul de bacterii și virusuri care pot cauza viroze respiratorii și răceli, frecvente mai ales în sezonul rece.
  • conținutul crescut de potasiu și pectina din pomelo ajută la reglarea tensiunii arteriale ajutându-vă astfel să vă mențineți inima sănătoasă.

 

 

Parteneri
Ce au putut să scrie kosovarii după ce UEFA a dat decizia în cazul meciului România - Kosovo
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Mașina preferată de Ceaușescu. Putea să facă în ea baie cu apă fierbinte la orice oră
EVZ.ro
Cum se prepari kebab de pui cu sos după rețeta lui Chef Janni Alexandridis. Prânzul va fi delicios pentru toată familia
Spynews
Adio, plăți cu cardul în România. Cu ce le vor înlocui băncile: Oamenii s-au obișnuit
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Ce va face Trump ca să OPREASCĂ RĂZBOIUL. Planul SECRET care implică și România
Mediaflux
Încă un membru al trupei legendare Bee Gees a murit în mai puțin de o săptămână. Fanii din toată lumea sunt în doliu
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro