Vara este sezonul fructelor și al legumelor. Iubim salatele, pe care le asezonăm cu aproape orice fel de mâncare. Extrem de hrănitoare și gustoase, acestea reprezintă un aliat de încredere în curele de slăbire. Însă, surprinză! Anumite fructe îngrașă. Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic are câteva recomandări esențiale.
Când urmăm o dietă pentru pierderea în greutate, este esențial să știm valoarea nutrițională a alimentelor. Unele sunt bogate în calorii, ceea ce nu este de dorit atunci când ne dorim kilograme mai puține. Drept urmare, este bine să ținem cont de profilul caloric al legumelor și fructelor preferate. Experta în alimentație, dr. Mihaela Bilic, a dezvăluit fructul care îngrașă enorm.
Este perioada cireșelor, printre cele mai gustoase fructe oferite de Mama Natură, dar și unele dintre cele mai calorice, avertizează medicii nutriționiști. Din acest motiv, persoanele care vor să slăbească sau țin la siluetă trebuie să fie atente la cantitatea de cireșe consumată.
Cireșele nu doar că mulțumesc papilele gustative, dar au și ample beneficii pentru sănătate. Sunt folosite în prăjituri, plăcinte și multe alte deserturi. Dar ele îngrașă.
O mână de cireșe fără sâmburi conține 97 de calorii. Cum nimeni nu se satură din doar câteva fructe, ajungem să mâncăm până la un kilogram de cireșe. Dacă îți plac foarte mult cireșele și nu poți renunța la ele în curele de slăbire, medicul nutriționist Mihaela Bilic îți dă un pont: înlocuiește o masă cu un kilogram de cireșe.
„(…) sunt moșii de vară, prilej de cireșe și orez cu lapte. Stiți ce puțin înseamnă jumătate de kilogram de cireșe? Un castronel care încape în 2 palme. Cireșele îngrașă, deci fie mâncați cu măsură, fie înlocuiți o masă cu 1 kg de cireșe.”, a precizat dr. Bilic.
„Cireșele îngrașă teribil”, atenționează nutriționista, care spune că „pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă, vor fi strugurii, care bat orice”.
Cireșele sunt fructe încărcate cu substanțe nutritive. Toate soiurile sunt bogate în vitamina C, bună pentru protecția celulelor pielii și contribuie la creșterea imunității. În plus, conțin o cantitate bună de potasiu, ce ajută la echilibrarea electroliților și fluidelor din organism, precum și la reducerea tensiunii arteriale. Ca rezultat, acest mineral poate ajuta la reducerea riscului de AVC.
Cireșele sunt, de asemenea, o sursă impresionantă de fibre. Acest carbohidrat te menține sătulă, reducând pofta de mâncare si prevenind supraalimentarea. Prin urmare, contribuie semnificativ la pierderea în greutate.