Cel mai slab desert în calorii. Mihaela Bilic îți spune ce poți mânca fără să te îngrași

Cel mai slab desert în calorii. Mihaela Bilic îți spune ce poți mânca fără să te îngrași
Desertul pe care il poti manca la orice ora

Ai mâncat fulgi de ovăz la micul dejun, o salată de pui la prânz, un castron de quinoa cu legume pentru cină și gustări sănătoase pe tot parcursul zilei. Pe scurt, ai fost imaginea sănătății, respectând toate poruncile de a mânca „light”. Atunci a avut loc dezastrul! Pofta de ciocolată a devenit atât de puternică, încât nu te-ai putut abține. Simțeai că mori de poftă. Sună familiar, nu-i așa?

Desertul preferat al verii conține cele mai puține calorii

Pentru multe persoane aflate la dietă, pofta de dulce este „călcâiul lui Ahile” – o forță care învinge toate intențiile bune,  dar nu trebuie să fie așa. Crezi sau nu, este posibil să îți satisfaci poftele fără să intervină vina sau mustrarea. Datorită unor trucuri simple, poți obține variante sănătoase, sărace în calorii, dar cu gust demențial.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit „desertul minune” în orice dietă, cel mai sărac în calorii, dar și cel mai gustos. Acest dulce poate fi consumat atât vara, cât și iarna. Puteți mânca în continuare prăjituri, dacă rețetele conțin foarte puțin zahăr, spre deloc. Optează pentru variante cu fructe și îndulcitori. Dar atunci când vrei un răsfăț adevărat pentru papilele gustative, alege înghețata.

„Dulcele cel mai bun este înghețata”

Vremea frumoasă și temperaturile caniculare ne îndeamnă la o înghetață cu ciocolată sau vanilie, perfectă pentru a ne răcori. Din când în când, un astfel de dulce nu dăunează siluetei. Celebrul doctor a explicat de ce este înghețata o variantă bună.

„Dulcele cel mai bun este înghețata. Și aș vrea să știm că inclusiv înghețata o putem mânca și în sezonul rece, nu doar când este cald – cu atât mai mult acum, când este cald. Are mai puține calorii și este mai satisfăcătoare pentru capul nostru, pentru că e cremoasă. Deci această consistență cremoasă aduce o satisfacție, cu condiția să citim eticheta, să nu aibă mai mult zahăr. Și atunci trebuie făcut un balans bun.”, a afirmat medicul, într-o ediție transmisă live de Gândul.

Ce poți adăuga în apă, pentru un gust mai bun

Mai multă atenție ar trebui acordată consumului de apă, care reprezintă o problemă pentru majoritatea dintre noi. Este necesar să ne hidratăm corespunzător pe caniculă. Nutriționista Mihaela Bilic are variante și vine în ajutorul celor care nu sunt prieteni buni cu apa.

„Eu sunt acest om căruia nu îi place apa. Nu pot s-o beau, îmi face rău, mă arde în stomac. Eu îmi pun dimineața pliculețe de ceai de fructe, le las să se infuzeze, e un fel de ice tea ce beau eu, ceai rece. Beau toate sucurile cu îndulcitori, că îmi taie pofta de dulce. Cu felii de portocală, lămâie, mentă, cât să mai dea un pic de parfum, dar avem apă în lapte – 70%, în legume și în fructe – 90%, în carne – 70%.”, a subliniat experta în alimentație.

Înghețata poate fi înlocuită cu niște bucățele de ciocolată amăruie (concentrație de 65%, 75%, 80% sau chiar 90% cacao). În felul acesta, îți satisfaci pofta de dulce fără să ai grija cântarului.