19 sept. 2020 | 14:13

Fructul care este alimentul perfect pentru români. Beneficiile minune pe care le are

Știri generale
Fructul care este alimentul perfect pentru români. Beneficiile minune pe care le are
Fructul care este alimentul perfect pentru români. Beneficiile minune pe care le are

Toamna, fructul acesta este alimentul perfect pentru români. Nu mulţi ştiu beneficiile minune pe care nucile le au pentru organism.

Nuca, alimentul perfect. Iată ce beneficii are

Odată cu venirea toamnei, se coc şi nucile, iar medicii recomandă românilor să consume acest aliment cât mai des, dat fiind că beneficiile lui pentru organism sunt uimitoare. Bogate în vitamine, minerale şi proteine, nucile sunt recomandate pentru tot felul de afecţiuni sau pentru a combate o serie de boli grave. Nutriţioniştii spun că un pumn din aceste fructe este suficient şi se pot consuma pe post de gustare.

De exemplu, consumul de nuci influenţează sănătatea inimii. Specialiştii susţin că acestea previn îngroşarea arterelor, ţin la distanţă bolile de inimă şi reduc colesterolului ”rău”.

„Nucile par să aibă beneficii puternice asupra controlului tensiunii arteriale diastolice și a altor markeri ai stării de bine cardiovasculare. Presiunea arterială diastolică este un marker cardiovascular cu adevărat important, deoarece măsoară presiunea în vasele de sânge atunci când inima se odihnește.

Nucile conțin, de asemenea, compuși precum steroli vegetali, fibre solubile și compuși fenolici. Acestea pot scădea direct colesterolul și funcționează ca antioxidanți”, spune Bethany Doerfler, dietetician de cercetare clinică la Northwestern Medicine.

Un alt merit al nucilor este faptul că diminuează stresul şi ajută memoria, acestea având un efect benefic asupra vaselor de sânge care irigă creierul. Pentru a avea efect, trebuie să consumi aproximativ opt nuci pe zi. S-a dovedit, de asemenea, că acestea pot preveni boala Alzheimer, datorită cantităţii mari de acizi graşi Omega-3.

Fructul care este alimentul perfect pentru români. Beneficiile minune pe care le are

Fructul care este alimentul perfect pentru români. Beneficiile minune pe care le are

Dacă suferi de insomnie, alimentul care te poate ajuta să scapi de această problemă este, ai ghicit!, nuca. Fructul conţine melatonină, care este asociată cu somnul profund.

Nucile combat cancerul

Deşi nu te-ai fi gândit vreodată, un consum regulat de nuci ajută organismul să lupte cu bolile grave precum cancerul.

„Cercetarea care vizează dieta și cancerul în acest moment este foarte concentrată pe tiparele dietetice. Iar consumul unei diete occidentale crește în special riscul de cancer de organe solide, cum ar fi cancerul de sân, colon, esofag și stomac. În schimb, consumul unei diete bazate pe plante care se învârte în jurul proteinelor și grăsimilor pe bază de plante precum cele din nuci este protector împotriva cancerului”, mai spune Doerfler.

Conform unor noi studii, nucile ajută la menţinerea oaselor sănătoase datorită conţinutului mare de calciu, fiind un aliat important pentru cei care suferă de artrită.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro